Mainos

Ulkoministeri vaihtumassa SDP:n salkkukierrossa?

SDP:n huomisessa puoluevaltuuston kokouksessa on MTV:n saamien tietojen mukaan mahdollisesti esillä myös ulkoministeri Erkki Tuomiojan vaihtaminen toiseen henkilöön.

Yksi vaihtoehto Tuomiojan paikalle saattaa olla eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma, josta tosin on kaavailtu myös valtiovarainministeriä Jutta Urpilaisen paikalle. Tuomiojalle tarjottaisiin tässä vaihtoehdossa eduskunnan puhemiehen paikkaa.

Tuoreen puheenjohtajan Antti Rinteen sisäpiirissä on hahmoteltu jo pitkään uusia ministerikuvioita, joita mutkisti entisestään SDP:n rökäletappio sunnuntain eurovaaleissa.

Vielä viikonvaihteessa SDP:ssä kaavailtiin vaihdosta, jonka mukaan Heinäluoma olisi tullut valtiovarainministeriksi Urpilaisen paikalle ja Urpilainen olisi siirtynyt eduskunnan puhemieheksi. Rinteen itse uumoiltiin ottavan työministerin paikan Lauri Ihalaiselta, ellei Rinne jää kokonaan hallituksen ulkopuolelle. Ministeripörssissä ovat tiistain aikana pyörineeet myös eduskuntaryhmän puheenjohtajan Jouni Backmanin ja kansanedustaja, ex-ministeri Tarja Filatovin nimet. Filatov johtaa myös eduskunnan työelämä- ja tasa-arvovaliokuntaa.

SDP:n puoluevaltuuston ja eduskuntaryhmän yhteiskokokous alkaa keskiviikkona kello 11.30. Ministeriratkaisuja pohditaan tiiviisti loppuun saakka.

MTV:n uutiset tavoitti puhemies Heinäluoman lentokentältä, jossa hän teki lähtöä puhemiesvierailulle Turkkiin. Heinäluoma kiisti olevansa tietoinen sen paremmin ulkoministeri- kuin valtiovarainministerispekulaatioistakaan.

- En lähde kyllä sanomaan mitään. En ole tuollaisista tietoinen. Minun kanssani ei ole tuollaisia keskusteluja käyty, Heinäluoma totesi.

Yhtenä pelimerkkinä on myös eduskunnan EU-asioita käsittelevän suuren valiokunnan puheenjohtajan paikka, sillä sen haltija Miapetra Kumpula-Natri valittiin sunnuntaina euroedustajaksi.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja