Mainos

Ulkomaisomisteisten suomalaisosakkeiden markkina-arvo kasvussa

Ulkomaisessa omistuksessa olevien suomalaisten osakkeiden markkina-arvo kasvoi maaliskuussa 9,6 miljardia euroa. Kuun lopussa ulkomainen omistus nousi Arvopaperikeskuksen keräämien tietojen mukaan 143,7 miljardiin euroon, kun se helmikuun lopussa oli 132,5 miljardia euroa.

Arvo-osuusjärjestelmässä olevien osakkeiden markkina-arvo kasvoi maaliskuussa 5,4 miljardia euroa ja nousi 204,9 miljardiin euroon. Ulkomaisen omistuksen osuus suomalaisten osakkeiden markkina-arvosta kasvoi maaliskuussa 3,4 prosenttiyksikköä. Se kohosi kuun lopussa 69,8 prosenttiin, kun osakkeiden markkina-arvosta 66,4 prosenttia oli helmikuun lopussa ulkomaisessa omistuksessa. Kaikista noteeratuista osakkeista ulkomaisessa omistuksessa oli 37,8 prosenttia.

Osuus oli prosenttiyksiön kymmenyksen pienempi kuin kuukautta aiemmin. Kaikkiaan 15 noteeratun yrityksen osake-enemmistäö oli maaliskuussa ulkomaisessa omistuksessa. Nokian osakkeista 89,8 prosenttia oli maaliskuun lopussa ulkomaisessa omistuksessa. Stora Enson osakkeista ulkomailla oli 70,0 prosenttia, UPM-Kymmenestä 57,2 prosenttia ja Amerista 50,9 prosenttia.

Soneran osakkeista oli ulkomailla 33,4 prosenttia. Viidenneksi suurimman pörssiyhtiön Sampo-Leonian osakkeista ulkomaisessa omistuksessa oli 28,2 prosenttia.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.