Mainos

Ulkomaankaupassa uusi ennätys

Suomen ulkomaankaupan arvo kohosi viime vuonna ennätyksellisen suureksi.

Kontteja

Viennin arvo kasvoi prosentin edellisvuodesta ja nousi tullihallituksen tänään julkistaman ulkomaankauppatilaston mukaan 232,6 miljardiin markkaan.

Tuonnin arvo nousi 175,8 miljardiin markkaan eli kaksi prosenttia edellisvuotista suuremmaksi. Kauppataseen ylijäämä oli viime vuonna 56,8 miljardia markkaa eli lähes kahdeksan prosenttia bruttokansantuotteesta. Ylijäämä jäi miljardi markkaa pienemmäksi kuin vuotta aiemmin.

Viennin arvo oli 32,4 prosenttia bruttokansantuotteesta, kun vienti vuotta aiemmin oli 34,6 prosenttia kokonaistuotannon arvosta.

Loppuvuoden nopea kasvu nosti ulkomaankaupan arvon uuteen ennätykseen. Alkuvuonna viennin arvo supistui 7,0 prosenttia, mutta toisella vuosipuoliskolla kasvua kertyi ulkomaankauppatilaston lukujen mukaan 9,0 prosenttia.

Viennin arvo kasvoi tammikuussa 19 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajasta.

Vienti nousi tullihallituksen tänään julkistamien ennakkotietojen mukaan tammikuussa 19,5 miljardiin markkaan. Viime vuoden tammikuussa se oli 16,3 miljardia markkaa.

Kauppataseen ylijäämä kohosi ennakkotietojen mukaan tammikuussa 4,8 miljardiin markkaan oltuaan vuotta aiemmin 4,0 miljardia markkaa. Tuonti kasvoi tammikuussa yhtä nopeasti kuin vienti. Sen arvo nousi 12,4 miljardista markasta 14,7 miljardiin markkaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.