Mainos

Ulkomaalaisvirastolle moitteita turvapaikkahidastelusta

Turvapaikanhakijat odottivat turvapaikkapäätöstä lähes puoli vuotta.

Apulaisoikeusasiamies Jukka Lindstedt moittii Ulkomaalaisvirastoa siitä, että se on viivyttänyt turvapaikkapäätöksen tekemistä.

Turvapaikkaa haki tshetsheeniperhe: isä, äiti ja kaksi lasta. Ulkomaalaisvirasto perusteli lopullisen ratkaisun viivyttämistä sanomalla, ettei sillä ollut tuolloin vuonna 2004 tarpeeksi tietoa tshetsheenien tilanteesta.

Ulkomaalaisvirasto halusi hankkia vielä lisäinformaatiota turvapaikkahakemuksesta, jolloin turvapaikanhakijat joutuivat odottamaan viraston päätöstä lähes puoli vuotta.

Hallintotuomioistuimet olivat antaneet joitain ratkaisuja tshetsheenejä koskevissa jutuissa, mutta Ulkomaalaisviraston mielestä ratkaisut olivat epäjohdonmukaisia ja poikkesivat Pohjoismaiden ja Länsi-Euroopan maiden käytännöistä.

Apulaisoikeusasiamies Lindstedt huomauttaa, että Ulkomaalaisvirastolla ei ole toimivaltaa pidättäytyä noudattamasta hallinto-oikeuden ratkaisua hankkiakseen lisäinformaatiota.

Apulaisoikeusasiamies toteaa, että Ulkomaalaisvirastoa on ojennettu samasta asiasta aikaisemminkin. Tuolloin ei heti toteltu korkeimman hallinto-oikeuden päätöstä kansalaisuusasiassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.