Ukrainan presidentti lähtee Davosista etuajassa - syynä Donetskin taistelut

Ukrainan presidentti Petro Poroshenko lähtee Sveitsissä järjestettävästä Davosin talousfoorumista etuajassa, kertoo hänen tiedottajansa.

Syynä on tiedottajan mukaan tilanteen paheneminen kapinallisten hallussa olevassa Itä-Ukrainassa. 

Tiedottaja kertoi Facebookissa, että Ukrainan puolustusministeri ja armeijan edustaja ovat kertoneet Poroshenkolle tilanteesta Donetskin lentokentän lähellä. Poroshenko palaa Sveitsistä takaisin Ukrainaan jo tänään keskiviikkona. 

Ukrainan tilanteesta neuvotellaan Berliinissä tänään. Paikalla ovat Ukrainan, Venäjän, Saksan ja Ranskan ulkoministerit, kertoo Saksan ulkoministeriö. 

Saksan ulkoministerin Frank-Walter Steinmeierin mukaan taistelujen voimistuminen viime päivinä Itä-Ukrainassa on luonut uhkaavan tilanteen.

Ukrainan armeijan tiedottaja Andri Lysenko sanoi eilen, että venäläiset sotilaat olivat hyökänneet Ukrainan armeijan sotilaita vastaan Itä-Ukrainassa Luhanskin alueella Venäjän rajan tuntumassa.  
– Ukrainan joukot ovat pysäyttäneet Venäjän joukkojen etenemisen. Tilanne konfliktialueella on vakava, mutta meidän hallinnassamme, Lysenko sanoi. 

Aiemmin eilen Venäjän puolustusministeriö kiisti Ukrainan väitteet, joiden mukaan Venäjä olisi lähettänyt joukkoja Itä-Ukrainaan. Asiasta kertoi uutistoimisto Interfax. 

Lue myös:

    Uusimmat