Mainos

Ukonilma pyyhki yli Etelä-Suomen

Länsi-Uudenmaan hälytyskeskus sai nelisenkymmentä hälytystä. Ukkonen on myöhästyttänyt junaliikennettä rantaradalla.

Ajoittain voimakas ukkosrintama eteni viime yönä ja aamun tunteina yli eteläisen Suomen.

Ilmatieteen laitoksen mukaan ukkonen sai aikaan erittäin voimakasta salamointia yöllä etenkin Hangon kohdalla. Sen täysi voima ohitti Helsingin ja jo aamupäivällä rajuilma kaatosateineen oli saavuttanut Kymenlaakson.

Länsi-Uudenmaan hätäkeskus sai ukonilman aikaan nelisenkymmentä hälytystä, joista useimmat aiheutuivat automaattisten hälytyslaitteistojen laukeamisista. Ukkosen aiheuttamia sähkövikoja syntyi yön aikaan vain satakunta. Keskiviikon ukkosen tuhoihin tämänkertainen ukkonen ei yltänyt.

Rantaradan liikenne sen sijaan kärsi ukkosen aiheuttamasta turvalaiteviasta, joka syntyi aamuviiden maissa Siuntion ja Inkoon välille. VR:n liikenteenohjauksesta kerrottiin, että liikenteen varoitusvalot alkoivat näyttää punaista, ja junat rataosuudella jouduttiin ajamaan normaalia hitaampaa vauhtia.

Tämä myöhästytti kaukojunia keskimäärin puolesta tunnista aina tuntiin ja paikallisjunia hieman vähemmän. Turvalaitevika vaikutti aamupäivällä myös Inkoon ja Karjaan väliseen liikenteeseen. Lisäksi ukkonen rikkoi laitteita Hangon radalla.

Pääosa vioista korjattiin puoleenpäivään mennessä. Yksi Pendolino- ja yksi InterCity-junavuoro peruttiin ja junavuorot korvattiin bussikuljetuksin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.