Uima-altaasta ja takasta

Miten uima-allashuoneen saisi kaikista helpoiten ja halvalla muutettua "normaaliksi" huoneeksi eli lähinnä altaan pois käytöstä? Mitä tehdä kun seinä kuumenee olohuoneen puolelta tulikuumaksi, kun takkaa on poltettu allashuoneen puolella (tiiliseinä välissä). Maali hilseilee jne... Takka uusiksi, paloviranomainen paikalle? Kyseessä on vuosi sitten ostettu 1972 rakennettu tiilirivitalo.

Olen nähnyt uima-altaita peitettävän vanerikannella, mutta täytyy muistaa järjestää kunnollinen ilmanvaihto kannen alle jäävään poteroon. Vaikka allas olisikin sillä lailla tiivis, ettei maakosteus nouse kummittelemaan altaan alaosiin, on altaassa maannut vesimäärä saattanut kastella koko betoni-, ja maa-aineskerroksen altaan läheisyydessä. Tämän kosteuden haihtuminen saattaa kestää hyvinkin pitkään. Sitä paitsi, ei muutenkaan ole hyväksi tehdä umpinaisia tuulettumattomia poteroja mihinkään paikkaan.

Seinän kuumenemisesta olisi hyvä keskustella paikkakunnan palotarkastajan kanssa. Tiedä vaikka takan palotilan takaseinä olisi juuri tuo olohuoneen ja takkahuoneen välinen seinä - olen törmännyt sellaiseenkin takkaan. Se on hengenvaarallinen, eikä missään tapauksessa täytä määräyksiä. Tulisija on oltava oma yksikkönsä, eikä sen palotilan osana saa käyttää ympäröiviä rakenteita.

Lue myös:

    Uusimmat