Neymar-välikohtaus säikäytti F1-väen – kisoihin tulossa näkyvä muutos?

Tiistaina Cordobassa kokoontunut FIAn ylin päättävä elin, Maailman moottoriurheiluneuvosto, harkitsee muutoksia F1-kisojen starttia edeltäviin menettelytapoihin.

Tiistain tapaamisessa nostettiin esiin turvallisuusongelmia kahteen tämän kauden kahdeksasta F1-osakilpailusta liittyen. 

Huhtikuussa Australiassa useampia katsojia pääsi tunkeutumaan rata-alueelle, ja kesäkuun alussa Espanjassa lähtösuoraa reunustavalla nurmialueella oli vip-vieraita vielä siinä vaiheessa, kun kuljettajat ampaisivat lähtöruudukosta lämmittelykierrokselle. Yksi nurmialueelle jääneistä vieraista oli jalkapallotähti Neymar.

Australian-tapahtumien osalta paikallinen promoottori julkaisee kesäkuun loppuun mennessä oman selvityksensä tapahtumista ja ehdotukset ongelmakohtien korjaamiseksi.

Espanjan-tapahtumista FIAn puheenjohtaja Mohammed Ben Sulayem totesi, että jokaisen rata-alueella olevan terveys ja turvallisuus ovat FIAlle etusijalla. Hänen lausuntojensa perusteella F1-mediassa jopa väläytellään, että FIA alkaisi rajoittaa vip-vieraiden pääsyä lähtöruudukkoon kisan alla.

Muutos näkyisi kotikatsomoihin asti, sillä tapana on, että kisojen vip-vieraita haastatellaan tv-lähetykseen starttia odotellessa.

– Meidän täytyy ottaa opiksi siitä, mitä Espanjassa tapahtui. Stefano Domenicali (F1:n toimitusjohtaja) on vakuuttanut FIAlle, että tulossa on toimenpiteitä, joilla varmistetaan, ettei vastaavaa enää tapahdu, Ben Sulayem sanoo FIAn verkkosivuilla.

– Kyse ei ole vain Formula 1:n vaan myös esimerkiksi Formula E:n ja WEC-sarjan ongelmasta, kun lähtöruudukossa on toisinaan aivan liikaa ihmisiä. En epäile, etteivätkö promottorit noudattaisi FIAn turvallisuusvaatimuksia, mutta on FIAn tehtävä varmistaa kaikille turvallinen ympäristö. Turvallisuus on moottoriurheilussa kaikkein tärkeintä.

Lue myös:

    Uusimmat