Mainos

Uhkaava taifuuni lähestyy Taiwania

Raju taifuuni lähestyy Taiwania.

Yli 140 kilometriä tunnissa puhaltavat tuulet ovat jo aiheuttaneet saarella mutavyöryjä ja maanvyörymiä. Maan koulut, toimistot ja virastot on suljettu myrskyn takia. Myös lentoliikenne on keskeytetty.

Asiantuntijoiden mukaan Morakot-taifuuni on voimakkuudeltaan keskitasoa. Kun myrsky osuu mantereelle, sen uskotaan voimistuvan trooppiseksi myrskyksi.

Kymmenen kuollut Filippiineillä

Taifuuni saapui Taiwaniin Filippiinien suunnasta. Siellä ainakin kymmenen ihmistä on kuollut myrskyn aiheuttamien rankkasateiden seurauksena.

Kuolleiden joukossa on ainakin kaksi ranskalaista turistia. Ranskalaisista ja eteläkorealaisista turisteista koostuva ryhmä oli retkellä Pinatubo-vuorolle, kun mutavyöry sulki polut. Yksi autoista jäi jumiin ja hautautui lopulta tulvavesien alle. Kolmas ranskalainen on yhä kateissa.

Kesän kuivuus pahentaa tulvia

Uutiskanava CNN:n tietojen mukaan myrskyn keskus sijaitsi aamulla noin 200 kilometrin päässä maan pääkaupungista Taipeista.

CNN:n meteorologin mukaan myrskyn keskus saattaa liikkua pääkaupungin ylle. Tämä olisi tuhoisaa kaupungille, meteorologi uskoo.

- Myrskystä on aiheutunut jo runsaat sateet. Noin 400 millilitraa on jo satanut saaren keski- ja eteläosiin. Seuraavan vuorokauden tai kahden sisällä sadetta voi tulla jopa 800 milliä lisää.

Meteorologin mukaan Taiwanissa on ollut viime aikoina niin kuivaa, ettei maa kykene imemään kaikkea satanutta vettä.

Taiwanin pelastusviranomaiset on asetettu hälytysvalmiuteen myrskyn takia.

JUMIIN JÄÄNEITÄ PELASTETTIIN MUTAVYÖRYJEN KESKELTÄ

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.