Mainos

UCK avasi tien Kosovoon

Kosovon vapautusarmeija UCK on avannut tien, jota pitkin se voi kuljettaa kuorma-autoilla aseita ja ammuksia Albaniasta Kosovoon. UCK luonnehtii tien avaamista käännekohdaksi yli vuoden kestäneessä sodassa Jugoslavian armeijaa ja poliisia vastaan.

Tie yhdistää Pohjois-Albaniassa sijaitsevan Bajram Currin kosovolaiseen Kosaren kylään. Tie avattiin vajaa kuukausi sitten, kun UCK:n sissit valtasivat serbien kasarmeja Kosaressa kolme viikkoa kestäneen taistelun jälkeen.

-Olemme päässeet 10 kilometriä Kosovon puolelle 25 päivän aikana, kertoi UCK:n edustaja. Aiemmin aseita ja ammuksia piti kuljettaa muuleilla vuorten yli. UCK sanoo, että serbiarmeija tulittaa yhä tietä.

UCK:n tavoitteena on avata tietä eteenpäin Junikin kaupunkiin ja sitten Kosovon keskiosiin, jolloin saataisiin yhteys UCK:n Kosovossa yhä taisteleviin sisseihin. Heillä on pulaa ammuksista ja sairaanhoitotarvikkeista.

Naton koneista ei ole UCK:n mukaan ollut paljon apua tien avaamisessa. Ne ovat tosin pitäneet Jugoslavian lentokoneet poissa ilmasta, mutta serbien tykistöön ei ilmaiskuilla UCK:n mukaan ole ollut mitään vaikutusta.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.