Mainos

Tyttöporukka halusi kunnioittaa koulun maskottia koulukuvassa – paidat kiellettiin "vihjailevina"

Tyttöjen paitojen oli tarkoitus ilmentää koulun maskottia, mutta vararehtori oli niistä eri mieltä.

Kanadalaisen Isabella Chun, 17, vaatevalinnat eivät kelvanneet koulukuvaan. Chuta vaadittiin vaihtamaan paitaa, koska sen kuva oli "liian vihjaava", kertoo CBC News.

Chu ei ollut yksin ongelmansa kanssa, sillä sata koulun tyttöä oli pukeutunut samaan paitaan, jossa oli korkokenkiin pukeutunut naissiluetti. Naisen kuvan oli tarkoitus ilmentää koulun maskottia, joka on sininen paholainen. Paidat oli ostettu netistä.

Kuvaajan mukaan vararehtori oli ohjeistanut, että paidat täytyy joko kääntää ympäri tai vetää alas niin, ettei kuvaa voi nähdä lopullisessa koulukuvassa.

Chu vaati selitystä kiellolle ja sai kuulla, että paita on "tavallaan vihjaileva".

– Se oli leikekuva naisesta, jolla on ihonmyötäiset vaatteet, häntä ja kaksi korvaa, eli se näyttää tavallaan Kissanaiselta. En ymmärrä, miten joku koulussa pitäisi Kissanaista vihjailevana, Chu kommentoi.

Tilanne ei ole ensimmäinen laatuaan. Esimerkiksi 11-vuotias Bella-tyttö ei päässyt oppitunnille, koska oli pukeutunut leggingseihin; Amy puolestaan ei saanut osallistua tanssiaisiin, koska hänen mekkonsa oli ”liian paljastava”.

Kanadalaiskoulun rehtori ei kommentoinut asiaa CBC Newsille.

– Paidat näyttivät, että tytöt ovat ylpeitä koulustaan, Chun isä Adam kommentoi.

– Ehkä 20 vuoden päästä he katsovat (kuvia) ja ajattelevat, ettei t-paita ollut se upein, mutta tällä hetkellä se on heidän valintansa, ja mielestäni sitä pitäisi kunnioittaa.

Lähde: Cbc.ca

***

0:42

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.