Tyttö heitti upouuden penaalin roskiin – äidiltä karu opetus kiitollisuudesta: "Ilmeisesti hän tarvitsi herätyksen"

2:15
Onko lahjonta hyvä vai huono kasvatuskeino? Lastenpsykiatrian erikoislääkäri ja lääketieteen tohtori Jari Sinkkonen antaa yllättävän vastauksen.

Amerikkalainen yksinhuoltajaäiti turvautui karuun opetukseen, kun hänen tyttärensä osoitti epäkiitollisuutta saamaansa lahjaa kohtaan.

Floridassa asuva Haley Hassell kertoo Facebookissa opettaneensa Presleigh-tyttärelleen jotain kiitollisuudesta. Myös suosittu Love What Matters -sivusto on jakanut tekstin.

– Kävin kolmessa eri liikkeessä saadakseni L.O.L-penaalin, jonka näette nyt roskissa. Kun yllätin hänet sillä tänä iltapäivänä (tietäen, että hän olisi haltioitunut), hän tuijotti sitä ja heitti sen roskiin ja löi makuuhuoneen oven kiinni, äiti kertaa.

Haleyn mukaan Presleigh huusi: "Se on typerä, kaikilla luokallani on se, en halua sitä enää!"

"Ilmeisesti hän tarvitsi herätyksen"

Tyrmistynyt äiti oli raivoissaan ja kertookin päivityksessään yrittäneen todella kovasti olla raivoamatta lapselleen. Haley kertoo huolehtineensa tytöstään taloudellisesti täysin itse ja äiti on aina pyrkinyt siihen, että tytöllä on kaikki, mitä tämä tarvitsee, joskus enemmänkin.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Ajattelin, että olin aina opettanut häntä olemaan kiitollinen ja tietämään, kuinka onnekas hän on, mutta ilmeisesti hän tarvitsi herätyksen.

"Oli liian myöhäistä"

Niinpä äiti hankki tyttärelleen uuden penaalin: muovisen salpapussin.

– Hän menetti järkensä! Yhtäkkiä L.O.L-penaali, jonka hän juuri heitti roskiin, oli tarpeeksi hyvä ja muovipussi oli kamala... mutta oli liian myöhäistä.

Äiti kehotti tytärtään noukkimaan L.O.L-penaalin roskista, ja kertoi, että seuraavana päivänä he etsisivät lapsen, jolle antaisivat penaalin.

– Sellaisen, jonka äidillä ja isällä ei ole rahaa koulutarvikkeisiin tai jonkun, jolla ei kenties edes ole äitiä tai isää. Selitin hänelle, ettei hän ole oikeutettu mihinkään erityiseen ja että hän ottaa itsestäänselvyytenä sen, kuinka onnekas on.

Haley kertoo tytön joutuvan nyt käyttämään muovipussia kynäkotelonaan.

– Ehkä ylireagoin joskus, mutta olisin tehnyt lapsena mitä vain, jos olisin saanut kaikki ne asiat, joita hän saa, äiti perustelee.

Tekoa ylistetään

Haleyn opetus keräsi suosiota Facebookissa. Julkaisuun on reagoitu jo yli 120 000 kertaa. Sitä on myös jaettu kymmeniä tuhansia kertoja.

– Hyvää työtä, äiti, kehui eräs.

– Bravo, hehkutti toinen.

– Tiedätpä, kuka ei valita penaalistaan ensi vuonna, totesi kolmas.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähteet:

, Love What Matters

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja