Mainos

Työuupumus lisääntyy

Uupuminen työssä vaivaa yhä useampia suomalaisia. Uupumus ei kuitenkaan ole pelkkä yksilön ongelma, vaan se lisää myös yritysten ja yhteiskunnan kustannuksia. Akavalainen ylempien toimihenkilöiden neuvottelujärjestö aloitti tänään oman työssäjaksamiskampanjansa.

Yli puolet suomalaisista työntekijöistä kärsii uupumuksesta. Uupumus maksaa, sillä tuottavuus vähenee ja sairastelu lisääntyy. Akavalainen ylempien toimihenkilöiden neuvottelujärjestö aloitti tänään oman työssäjaksamiskampanjansa. Ylempiä toimihenkilöitä vaivaavat mm. ylipitkät työajat, liian suuri työmäärä ja johtamisen ongelmat. Uupumus onkin noussut liittojen työmarkkinatutkimuksissa isoksi ongelmaksi.

Myös työterveyslaitos pitää uupumista vakavana uhkana. Ja varsinkin puhe uupumisen talousvaikutuksista alkaa tehota jo yrityksissäkin. Työuupumukseen ei ole yhtä ja ainoaa oikeaa lääkettä, eikä koko uupumuksen myöntäminenkään ole kovilla työmarkkinoilla aina helppoa. Uupumus voi kuitenkin iskeä kehen tahansa, kuten Viron ja Norjan pääministerienkin tuoreet stressilomat todistavat.
(MTV3-Vesa Kallionpää)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.