Mainos

Työttömyys voi nousta Varkaudessa huimiin lukemiin

Varkauden kaupunginjohtaja Hannu Tsupari tyrmistyi Stora Enson uutisesta asettaa Varkauden paperitehtaat sulkemisuhan alle, vaikka kaupunginjohdossa ollaankin varovasti voitu ennakoida tehtaiden sulkemista.

- Kyllä uutinen on otettu tyrmistyneinä vastaan kaupungin johdossa. Jotenkin on osattu kuitenkin ennakoida, että näinkin voi käydä. Kun täällä on kuitenkin myös muuta alan teollisuutta, kuten Helsingin Sanomia ja Iltasanomia painava lehtipaino sekä biodieselin koelaitos, niin nämä satsaukset antoivat aiheen ymmärtää, että tälläistä päätöstä ei olisi tullut.

Tsupari pelkää paperiteollisuuden mahdollisesti mukanaan viemien työpaikkojen puolesta. Työttömyysprosentin pelätään mahdollisten sulkemisten jälkeen nousevan suureksi.

- Se on Varkaudessa todella iso työllistäjä. Meillä on työttömyysaste tällä hetkellä 16 prosenttia ja se nousee vielä tämän vuoden puolella ilman tätäkin uutista 20 prosenttiin aiemmin ilmoitettujen työpaikkavähennysten takia. Jos paperitehtaat suljetaan niin puhutaan jo ihan toisista prosenteista, Tsupari varoittelee.

Kaupunginjohtaja peräänkuuluttaa ensisijassa valtion toimia metsäteollisuuden säilyttämiseksi.

- Se mitä nyt pitäisi tehdä, niin pitäisi kaikki tahot valtiota myöden samaan pöytään ja lähteä vakavasti miettimään, että onko metsäteollisuudella tulevaisuutta suomessa vai ei.

- Nyt tartutaan tähän oljenkorteen ja tehdään töitä säilymisen puolesta, mutta pitää ottaa vakavasti se vaihtoehto, että tehdas suljetaan ja varautua siihen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.