Mainos

Työttömyys väheni edelleen

Työttömien määrä vähenee edelleen tasaista tahtia. Tilastokeskuksen mukaan heinäkuussa työttömänä oli 227 000 henkeä, mikä on 38 000 vähemmän kuin vuosi sitten. Samalla työttömyysaste pienentyi viimevuodenheinäkuusta 1,5 prosenttiyksikköä 8,6 prosenttiin.

rakennustyomaa-tyomiehetlahelta

Työllisten määrä lisääntyi heinäkuussa 71000 viime vuoden heinäkuusta. Työvoimatoimistoihin ilmoitettiin 17 000 uutta avointa työpaikkaa. Myös työministeriön laskema työttömien työnhakijoiden määrä oli heinäkuussa vähäisempi kuin vuosi sitten. Työvoimatoimistoissa oli heinäkuussa kaikkiaan 366 000 työtöntä. Työttömien työnhakijoiden määrä väheni viime vuoden heinäkuusta noin 23 000:lla. Työttömyys laski kaikkien työvoima- ja elinkeinokeskusten alueilla. Työttömien määrässä on kesä- ja heinäkuussa tapahtunut pientä kasvua kevään lukuihin verrattuna kausivaihtelujen vuoksi.

Työministeri Sinikka Mönkäre luottaa siihen, että elo- ja syyskuussa työttömyys jälleen alenee kausivaihteluista johtuvan pienen notkahduksen jälkeen. Tilanne vaatii kuitenkin ministeri Mönkäreen mukaan seurantaa, koska avoimien työpaikkojen määrä on jonkin verran vähentynyt. Tilastokeskuksen ja työministeriön lukujen erot johtuvat erilaisesta laskentatavasta. Kansainvälisessä vertailussa käytetään tilastokeskuksen lukuja.

Yli vuoden työttöminä olleita vähemmän


Pitkäaikaistyöttömien eli yli vuoden työttömänä olleiden määrä on laskenut vuodessa 13 prosenttia eli 15 000 hengellä. Pitkäaikaistyöttömien määrä on painunut alle 100 000:n. Erilaisten työhallinnon koulutus- ja tukityöllistämistoimien piirissä oli heinäkuun lopussa 89 700 henkilöä, mikä on 6400 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Koulutuksessa olevien ja tukityöllistettyjen osuus oli 3,6 prosenttia työvoimasta.

Työttömistä työnhakijoista enemmistö eli noin 193 000 sai työmarkkinatukea. Heistä 48 prosentilla oli tullut täyteen työttömyysturvan saannin 500 päivän enimmäisraja. Työvoima- ja elinkeinokeskuksittain työttömien työnhakijoiden määrä on laskenut vuodessa eniten Uudellamaalla 11 prosenttia. Heinäkuun lopussa Uudellamaalla oli reilut 73 000 työtöntä työnhakijaa. Pienintä pudotus on ollut vuodessa Kaakkois-Suomen ja Satakunnan TE-keskusten alueilla, joilla alas on tultu vain yhden prosentin verran.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta, joka ei ole sama asia kuin Tilastokeskuksen laskema työttömyysaste, oli heinäkuun lopussa alhaisin Uudellamaalla, 10 prosenttia. Luvut olivat korkeimmat Lapissa 23,4 prosenttia, Kainuussa 21,1 ja Pohjois-Karjalassa 20,7 prosenttia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.