Mainos

Työttömyys kurittaa Heinolaa

Heinolan kaupunki Päijät-Hämeessä painii valtavan työttömyyden kanssa. Tilannetta synkistää entisestään reumasairaalaa uhkaava lakkautus. Se saattaa viedä työt lähes kolmeltasadalta työntekijältä ja nostaa Heinolan työttömyysprosentin jo lähelle 18:aa.

Heinolasta on vajaassa puolessatoista vuodessa kadonnut lähes tuhat työpaikkaa. Ensin Karelia-Upofloor sulki parkettitehtaan, sitten UPM sahan ja vaneritehtaan. Heinolan työttömyysprosentti on 14. Todellisuudessa tilanne on kuitenkin synkempi.

Huhtikuun puolivälissä työttömäksi uhkaa jäädä vielä liki 300 reumasairaalan työntekijää. Se nostaisi Heinolan työttömyysprosentin jo lähelle 18:aa. Sairaalan sulkeminen on kova isku 20-tuhannen asukkaan kaupungille, jonka veroäyri on 21.

Heinolan kaupunginjohtaja Hannu Komonen kertoo, että työttömyys on Heinolassa ollut jo pidemmän aikaa huonoissa lukemissa.

- Talous on huonontunut näiden teollisten ongelmien vuoksi, ja kyllä tää on tosi vakava paikka. Peruspalveluja emme lähde romuttamaan, joissakin sellaisissa, joissa laatu on ehkä kovalla tasolla, saatetaan joutua tinkimään, kertoo Komonen

Kaupunki pyrkii löytämään reumasairaalan tiloihin uutta toimintaa työ- ja elinkeinoministeriön tuella. Heinolan seudulla työskentelee jo rakennemuutostyöryhmä, jonka tavoitteena on luoda alueelle lähivuosina 150 uutta työpaikkaa. Valtaosa niistä syntyisi korjausrakentamisen ympärille. Sillä alalla työtä uskotaan riittävän.

Katso Meeri Ylä-Tuuhosen raportti Heinolasta

Katso Meeri Ylä-Tuuhosen raportti Heinolasta

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja