Mainos

Työtapaturmat vähentyivät alkuvuodesta

Työtapaturmien ja ammattitautien määrä väheni tammi-kesäkuussa noin kaksi prosenttia edellisvuoden vastaavasta ajasta. Vakuutusyhtiöille ja Valtiokonttorille ilmoitettiin puolivuotisjakson aikana 68 256 uutta tapausta.

Työtapaturmien määrä kääntyi laskuun ensimmäistä kertaa lamavuosien jälkeen. Määrä on kasvanut tasaisesti vuodesta 1994 aina viime syksyyn asti. Tapaturmavakuutusten liitto (TVL) arvioi kuitenkin, että huolimatta myönteisestä käänteestä tapaturmien määrä suhteessa tehtyihin työtunteihin ei ole laskussa.

Tuotanto suurimmassa osassa teollisuutta laski alkuvuodesta noin seitsemän prosenttia eli enemmän kuin työtapaturmien määrä. Sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa tuotannon kasvua oli noin 40 prosenttia, mutta sen osuus työtapaturmista on vain kuusi prosenttia. Rakennusalalla työtapaturmien määrä on noussut 90-luvun alun lukemiin samaa tahtia kuin tuotannossa on saavutettu lamaa edeltävä taso.

Laskua myös kuolemantapauksissa

Kuolemantapauksia oli vuoden alkupuoliskolla selvästi vähemmän kuin alkuvuonna 1998. Kuolemaan johtaneita työtapaturmia ja ammattitauteja ilmoitettiin tammi-kesäkuussa 75, kun niitä viime vuoden vastaavana aikana oli 82.

1960- ja 70-lukujen altistumisista perua olevien asbestikuolemien määrä pysyi samana. Tänä vuonna on ilmoitettu 46 asbestikuolemaa, kun niitä viime vuoden alkupuoliskolla oli 47. Työpaikkakuolemia ilmoitettiin tammi-kesäkuussa 20, kun niitä edellisvuoden vastaavana aikana oli 19. Työmatkakuolemia ilmoitettiin kuusi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.