Mainos

Työryhmä haluaa tukea säästämistä uusilla verohelpotuksilla

Pitkäaikaissäästämistä halutaan tukea uusilla verohelpotuksilla.

Valtiovarainministeriön sekä sosiaali- ja terveysministeriön niin sanottu Siva-työryhmä esittää, että eläkesäästämiseen liittyvä verohelpotus laajennettaisiin muihinkin pitkäaikaissäästöihin. Ehdotus sai heti ensi kättelyssä hyvän vastaanoton. Jo tehtyihin eläkesäästämisen muutoksiin sen sijaan kaivataan siirtymäaikaa.

Ministerit Ulla-Maj Wideroos ja Sinikka Mönkäre ottivat työryhmän puolitoista vuotisen muistion tyytyväisenä vastaan. Tavoiteena on saada aikaan järjestelmä, jossa kaikki säästämisen muodot olisivat kuluttajan kannalta
Työryhmä esittää, että tähän päästään muun muassa niin, että verokannuste laajennetaan koskemaan muitakin säästämisen muotoja kuin vain eläkesäästämistä.

Aivan ongelmatonta uudistustyö ei tule olemaan. Hallitus ehti päättää kesken muistion valmistelun, että eläkesäästämisen verokohtelua muutetaan siten, että verovähennys tehdään pääomaverosta nykyisen ansiotulon sijasta. Käytännössä tämä pienentää veroetua eläkesäästämisen aikana tuntuvasti.

- Minusta on oikein hyvä, että tulee lisää vaihtoehtoja pitkäaikaissäästämiseen, mutta samalla on erityisen tärkeää, että puolen miljoonan jo säästämisen aloittaneen asema turvataan asianmukaisella siirtymäsäädöksellä, toimitusjohtaja Teemu Lehtinen Veronmaksajajista kertoo.

Siirtymäsäädöksestä noussee vielä melkoinen keskustelu. Uudistusten on tarkoitus tulla voimaan vuonna 2005.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 10.12.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.