Mainos

Työpaikkakato metsäalalla jatkuu

Metsäsektorilta katoaa vajaan kymmenen vuoden kuluessa 10 tuhatta työpaikkaa. Maa- ja metsätalousministeriön mukaan vuonna 2015 alalla työskentelee Suomessa enää 80 000 henkilöä.

Maa- ja metsätalousministeriön tulevaisuuskatsaus maalaa harmaat näkymät metsäsektorin työllisyydelle. Työryhmä arvioi, että sektorilta katoaa vuoteen 2015 mennessä enemmän kuin joka kymmenes työpaikka eli tuhatkunta työpaikkaa vuosittain. Vuonna 2015 alalla työskentelee enää 80 000 suomalaista nykyisen 90 000 sijasta.

Maa- ja metsätalousministeri Juha Korkeaoja uskoo kuitenkin metsäsektorin tulevaisuuteen.

- Kaiken kaikkiaan metsäsektorilla on erittäin tärkeä työllisyysvaikutus. Jos ajattelemme paljon puhuttua Kiina-ilmiötä, niin metsäthän ovat täällä Suomessa ja sillä tavalla se koko ketju rakennetaan suomalaisen osaamisen ja suomalaisen työvoiman varaan, Korkeaoja sanoo.

Jos ala ei kehity ja luo uusia tuotteita, työpaikoista voi kadota jopa joka kolmas. Metsäsektorin laajeneminen edellyttää kuitenkin lisää puuta. Ministeri Korkeaoja vaatiikin, että puun teollista käyttöä on lisättävä noin kymmenen miljoonaa kuutiota viime vuosiin verrattuna.

Tulevaisuuskatsaus linjaa uusiksi tuotteiksi puusta jalostettavan bioetanolin ja biodieselin ja muun bioenergian. Niillä on parhaimmat mahdollisuudet laajentaa metsäsektorin bisneksiä, ja luoda uusia työpaikkoja.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.