Mainos

Työpaikan tabu on muiden palkat - ja pomo haukkuminen selän takana

Työpaikoilla ei puhuta toisten palkoista, palkkaeroista eikä huonosta johtamisesta. Näitä asioita pidetään suurimpina tabuina suomalaisilla työpaikoilla viestintäammattilaisen Elonmerkki-tapahtumaan osallistuneiden mielestä.

Läpinäkyvyyttä halutaan kaikkeen toimintaan, erityisesti palkka- ja palkitsemisjärjestelmään. Työpaikan mediaanipalkat pitäisi julkistaa. Lisäksi palkkauksen sivukuluista, eli esimerkiksi työnantajan eläke- ja vakuutusmaksuista, pitäisi kertoa henkilöstölle.

Tämä uutinen on koostettu Twitterissä hashtagilla #Elonmerkki merkityistä twiiteistä. Elonmerkki-tapahtuma oli tänään Helsingissä.

Tabu on lisäksi se, miksi alisuoriutuminen hyväksytään hiljaisesti eikä sitä oteta puheeksi. Esimiesten pitäisi auttaa alaisiaan löytämään inspiraatio uudelleen esimerkiksi koulutuksesta tai mukauttaa työtehtäviä alaisen elämäntilanteeseen. Vai pitäisikö pomon uskaltaa keskustella alaisen kanssa myös työpaikan vaihdosta?

Työpaikoilla puhutaan huonoista pomoista, mutta vain pomojen selän takana. Alaisetkin voisivat opettaa ja neuvoa esimiestään, varsinkin nuoremmat, joilla on erilaista kokemusta ja tietoa. Kuinka monella työpaikalla on käytössä tällainen käänteismentorointi?

Rohkeimmat johtajat ovat kiinnostuneita korjaavasta palautteesta, jotta voivat kehittyä vielä paremmiksi johtajiksi. Tapahtumaan osallistuneiden twiittaajien mielestä alainen saa huonon johtamisen muuttumaan paremmaksi antamalla tunnustusta hyvästä johtamisesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.