Mainos

Työnhakijan yksityisyyden suojassa kohentamisen varaa

Apulaisoikeuskansleri Jaakko Jonkan mukaan työnhakijalla tulisi olla oikeus valita, mitä tietoja hän suostuu luovuttamaan.

Työnhakijan yksityisyyden suoja ei välttämättä toteudu parhaalla mahdollisella tavalla. Apulaisoikeuskansleri Jaakko Jonkka on puuttunut tilanteeseen, jossa työnhakija menetti työttömyysturvan evättyään työvoimatoimistolta pääsyn itseään koskeviin rekisteritietoihin.

Työnhakijalle annettiin työvoimatoimistossa allekirjoitettavaksi suostumuslomake, joka olisi oikeuttanut työvoimatoimiston viranomaisten pääsyn työnhakijaa koskeviin tietoihin. Kyseessä olivat työhallinnon, sosiaalitoimen, julkisen terveydenhuollon ja Kansaneläkelaitoksen rekisteritiedot.

Työvoimatoimiston mukaan suostumuksella oli tarkoitus edesauttaa hakijan työllistymistä. Työnhakija kanteli asiasta oikeuskanslerille. Jaakko Jonkan mukaan työnhakijalla tulisi olla oikeus valita, mitä tietoja hän suostuu luovuttamaan.

Jonkka korostaa, että valintaoikeus ei toteudu ehdoitta, jos luovuttamisesta kieltäytyminen johtaa työttömyysturvan menettämiseen. Jonkka pitää tarpeellisena, että työministeriö ryhtyy tarvittaviin toimiin työnhakijan yksityisyydensuojan ja tietosuojan kohentamiseksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.