Mainos

Työnantajien perhevapaakustannuksiin lisää tukea

Sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäreen esitys lisärahasta vuosilomakustannuksiin sisältyy tänään julkaistuun budjettiesitykseen.

Sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäre haluaisi tukea rahallisesti äitiysvapaalle jäävien naisten työnantajia. Perimmäisenä ajatuksena on helpottaa synnytysikäisten naisten asemaa työmarkkinoilla. Ministeri Mönkäreen esitys lisärahasta vuosilomakustannuksiin sisältyy tänään julkaistuun budjettiesitykseen.

Sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäre pitää avausta perhekustannusten tasaamiseksi merkittävänä askeleena.

- On avattu pää ja lähdetty tukemaan synnytysiässä olevien naisten työnantajia ja näitten naisten asemaa, Mönkäre sanoo.

Perhevapaiden kustannusten tasaus liittyy Mönkäreen esitykseen sairausvakuutuksen uudistuksesta, jossa sairausvakuutus jaettaisiin työtulovakuutukseen ja sairaanhoitovakuutukseen. Uudistuksen myötä muun muassa vanhempainpäivärahat rahoitettaisiin entistä selkeämmin työnantajien ja työntekijöiden maksuilla. Valtio osallistuisi jatkossa pääasiassa sairaanhoito- ja läkekorvauksiin.

Valtiovarainministeri Antti Kalliomäki on luvannut uudistuksesta päätöksen tulevissa budjettineuvotteluissa.

- Se siis ei nosta verotusta, ei nosta sairausvakuutusmaksujen kauttakaan kokonaisverotusta, koska se mikä sava:ssa nousee, kompensoidaan tuloveroelannuksessa, Mönkäre sanoo.

Veronmaksajain keskusliitossa tätä kompensaatiota pidetään uudistuksen elinehtona.

- Minusta on aivan selvää, että jos budjettiriihessä päätetään sairausvakuutusmaksu-uudistuksesta vuodelle 2006, niin samalla on päätettävä näistä kompensoivista kevennyksistä. Muuten kevennyspolitiikalta katoaa pohja, Veronmaksajain Keskusliiton toimitusjohtaja Teemu Lehtinen sanoo.

Työmarkkinajärjestöt ovat ilmoittaneet, että ne haluavat siirtää uudistuspäätöksen syksyn tupo-neuvotteluihin.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 30.07.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.