Mainos

Työministeriö ei hyväksy Hämeenlinnan kylpylähankkeen tukea

Työministeriön selvityksen mukaan Hämeenlinnan TE-keskus on myöntänyt väärin perustein kaupunkiin suunnitellulle kylpylälle yli kolme miljoonaa euroa tukea.

Työministeri Tarja Filatov

Työministeriö on kehottanut Hämeenlinnan TE-keskusta keskeyttämään investointituen maksamisen Hämeenlinnan kylpylähankkeelle. Ministeriön mukaan TE-keskus on myöntänyt Aulangon kylpylähankkeelle 3,3 miljoonan euron tuen väärin perustein. Ministeriö katsoo, että työllisyysperusteinen investointituki oli myönnetty julkisyhteisön kriteereillä, vaikka avustus olisi pitänyt arvioida yritystukena.

Tapaus nousi esille, kun neljä eteläsuomalaista kylpyläyritystä teki tuesta kantelun. Kantelijat epäilevät tuen vääristävän alan jo muutenkin kovaa kilpailua.

Aulangon kylpylähankkeessa ovat mukana Hämeenlinnan kaupunki ja kaksi yksityistä yritystä. Kaupungin omistusosuus kylpylää varten perustetussa kiinteistöyhtiössä on 51 prosenttia. TE-keskus päätti tukea hanketta, koska kaupungin osakkuuden katsottiin tekevän siitä julkisen. Lisäksi kylpylän odotetaan tuovan kaupunkiin ainakin 40 pysyvää työpaikkaa. Rakennusvaiheessa hanke työllistäisi jopa 350 henkilöä.

Työministeriöllä ei ole valtuuksia purkaa TE-keskuksen tekemää tukipäätöstä. Asiaa ministeriössä selvittäneen hallitusneuvos Päivi Kermisen mukaan olisi kuitenkin poikkeuksellista, jos TE-keskus ei ottaisi ministeriön kantaa huomioon.

-Tämä on siinä mielessä hankala asia, että avustuksen saaja ei ole millään tavalla erehdyttänyt (TE-keskusta), kaikki asiakirjat ovat olleet käytettävissä, mutta on tapahtunut päätöksentekijän virhearviointi, sanoo Kerminen Hämeen Sanomien haastattelussa.

Kylpylähanke on vasta alkuvaiheessaan, joten kovin suuria rahasummia ei olla perimässä takaisin. Lahdessa ilmestyvän Etelä-Suomen Sanomien tietojen mukaan tukirahoja olisi tähän mennessä maksettu noin 30 000 euroa. Työministeri Tarja Filatov on joutunut Aulangon kylpylätukiaisten vuoksi kiusalliseen tilanteeseen etenkin siksi, että hän on itse kotoisin Hämeenlinnasta. Filatov vakuuttaa kuitenkin, että hän ei ole puhunut alaisilleen hankkeen puolesta tai sitä vastaan.

-Olen vain käskenyt virkamiehiä katsomaan, onko hankkeessa järkeä, kuten missä tahansa muussakin hankkeessa, sanoo Filatov Helsingin Sanomien haastattelussa.

(MTV-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.