Mainos

Työministeri Ihalainen toivoo TVO-päätökselle tuumaustaukoa

Työministeri Lauri Ihalainen toivoo (sd.) , että hallitus pystyy tekemään huomenna päätöksen Fennovoiman ydinvoimaluvasta. Sen sijaan TVO:n lupa on jäämässä MTV Uutisten tietojen mukaan pöydälle. 

– Toivon, että huomenna voisi syntyä sellainen ratkaisu, että Fennovoiman hakemus voitaisiin hyväksyä ja tämä TVO:n asia jäisi pöydälle myöhempää harkintaa varten, eikä siihen otettaisin nyt kantaa. Saa nähdä miten tässä huomenna käy, Ihalainen totesi MTV Uutisille eduskunnassa. 

Ihalaisen mukaan SDP:n eduskuntaryhmällä oli eilen myös vahva kanta siihen, että molemmat luvat pitää käsitellä, koska ne on jo kertaalleen hyväksytty eduskunnassa. Valtiovarainministeri Antti Rinne on korostanut myös ydinvoimahankkeen työllisyys- ja kasvuvaikutuksia. 

Valtiovarainministeri Rinne ei tänään halunnut kommentoida hallituksen huomista kokousta ja ydinvoimavääntöä. 

Sovittelevasta asenteesta tunnettu Ihalainen rauhoitteli myös arvioita, että ydinvoimakiistely kiristää jälleen päähallituspuolueiden Kokoomuksen ja SDP:n välejä. 

– Minä en siihen kyllä usko, enkä missään tapauksessa toivo. 

Asian tekee kiharaiseksi myös se, että SDP:n oma ministeriryhmä ei ole asiassa yhtenäinen, vaan osa demariministereistä äänestää ydinvoimalupia vastaan. Vihreät puolestaan on ilmoittanut jättävänsä hallituksen, jos hallitus hyväksyy huomenna Fennovoiman hakemuksen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.