Työministeri Ihalainen toivoo TVO-päätökselle tuumaustaukoa

Työministeri Lauri Ihalainen toivoo (sd.) , että hallitus pystyy tekemään huomenna päätöksen Fennovoiman ydinvoimaluvasta. Sen sijaan TVO:n lupa on jäämässä MTV Uutisten tietojen mukaan pöydälle. 

– Toivon, että huomenna voisi syntyä sellainen ratkaisu, että Fennovoiman hakemus voitaisiin hyväksyä ja tämä TVO:n asia jäisi pöydälle myöhempää harkintaa varten, eikä siihen otettaisin nyt kantaa. Saa nähdä miten tässä huomenna käy, Ihalainen totesi MTV Uutisille eduskunnassa. 

Ihalaisen mukaan SDP:n eduskuntaryhmällä oli eilen myös vahva kanta siihen, että molemmat luvat pitää käsitellä, koska ne on jo kertaalleen hyväksytty eduskunnassa. Valtiovarainministeri Antti Rinne on korostanut myös ydinvoimahankkeen työllisyys- ja kasvuvaikutuksia. 

Valtiovarainministeri Rinne ei tänään halunnut kommentoida hallituksen huomista kokousta ja ydinvoimavääntöä. 

Sovittelevasta asenteesta tunnettu Ihalainen rauhoitteli myös arvioita, että ydinvoimakiistely kiristää jälleen päähallituspuolueiden Kokoomuksen ja SDP:n välejä. 

– Minä en siihen kyllä usko, enkä missään tapauksessa toivo. 

Asian tekee kiharaiseksi myös se, että SDP:n oma ministeriryhmä ei ole asiassa yhtenäinen, vaan osa demariministereistä äänestää ydinvoimalupia vastaan. Vihreät puolestaan on ilmoittanut jättävänsä hallituksen, jos hallitus hyväksyy huomenna Fennovoiman hakemuksen.

Lue myös:

    Uusimmat