Mainos

Työmarkkinatunnustelut pattitilanteessa - viikonloppuna ei neuvotteluja

Työmarkkinatunnustelut ovat ajautuneet pattitilanteeseen. Osapuolet tapasivat tänään vain tunnin ajan.

– Asiat ei etene mihinkään suuntaan. Kyllä tämä on lähinnä työnantajista kiinni tämä neuvottelujen pysähtyminen, SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly arvioi.

– Sitä kutsutaan pattitilanteeksi ja sellainen tämä on, STTK:n puheenjohtaja Mikko Mäenpää luonnehtii.

Mäenpään mukaan tunnustelut täytyy saada pikaisesti vauhtiin maanantaiaamulla, muuten yritys jää siihen.

– Tässä pitäisi välttää sitä. että tämä ajautuu kehysriiheen. Meidän pitäisi saada asiat kuntoon palkkapöydässä ensin. Jos tämä ajautuu kehysriiheen, tästä tulee iso sotku, Mäenpää manaa.

Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies aikoo joka tapauksessa kutsua osapuolet koolle maanantaina.

Häkämies odottaa hallitukselta maanantaihin mennessä täsmällisempiä tietoja, miten se aikoo tulla vastaan työmarkkinajärjestöjä, jotta keskitettyyn palkkaratkaisuun päästäisiin.

– Hallitus pyysi meiltä tätä ja on luvannut tukea ratkaisua, joten on kohtuullista kysyä, mitkä hallituksen toimet voisivat karkealla tasolla olla. Tämä ei poista sitä, että meidän on päästävä palkkakysymyksessä eteenpäin.

Pöydällä ovat olleet palkansaajajärjestöjen laatukysymykset, kuten irtisanomissuojan kohentaminen ja pätkätyöläisten aseman parantaminen. Suurin erimielisyys koskee palkankorotuksia, joista ei ole vielä päästy edes neuvottelemaan..

– Ei voi olla että keskitetyssä ratkaisussa tulee liittokierroksen tasoisia kustannuspaineita, Kuntatyönantajien työmarkkinajohtaja Markku Jalonen sanoo.

Katso Eeva Lehtimäen juttu (Seitsemän uutiset 15.3.2013)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.