Mainos

Työmaalta 30 vuoden jälkeen löytynyt lompakko palasi omistaja-Jannelle – "Vahva veikkaus, miten katosi aikanaan"

Janne Mäkelä on iloinen mies. Hänen yli kolmekymmentä vuotta sitten kadonnut lompakkonsa löytyi nimittäin eilen Tampereen raitiotien rakennustyömaalta.

– Nyt on tiedossa juhlat lompakon löytymiselle ja tänään ensi-iltansa saavalle musikaalille, Tampereen teatterin käyttöpäällikkönä työskentelevä Mäkelä heittää iloisena.

Lompakon löytyminen oli miehelle täysi yllätys. Hän ei ollut ajatellut näkevänsä sitä enää koskaan. Nyt hän aikookin arkistoida lompakkonsa varmaan talteen kunniapaikalle.

Lompakossa on sisällä ainakin ajokortti, Puolustusvoimien matkalitteroita ja kalenteri.

MTV Uutiset on kertonut jo useammasta lompakkomysteeristä. Tästä Olympiastadionin lompsasta kaikki alkoi!

– Kaikista eniten minua kiinnostaa, mitä kalenterissa on ja tällaiset vanhat muistot. Pomppaako sieltä asioita, joita ei ole aikaisemmin muistanutkaan? Mäkelä pohtii.

Tietoa tihkui jo eilen

Muun muassa MTV Uutiset kertoi eilen kadonneesta lompakosta, joka löytyi Tampereen tulevan raitiotien rakennustyömaalta. Uutisoinnin myötä Mäkelälle alkoi tulle sekä viestejä että puheluita.

– Ensimmäisenä tuli mieleen, että onkohan se sellainen harmaa lompakko. Sen verran muistin 30 vuoden takaa. Semmoinen muistijälki minulla oli siitä, Mäkelä nauraa.

Aivan tarkkaa muistikuvaa hänellä ei ole, miten lompakko katosi, mutta tuolloin varusmiespalvelusta suorittaneella miehellä on vahva veikkaus.

– Kyllä se oli varmaan viikonloppuvapaan alku. Niihin aikoihin suunnattiin aika nopeasti ravitsemusliikkeisiin, Mäkelä nauraa.

– Joku sen on varmasti poiminut matkaansa, ottanut sisällön ja pistänyt ilmanvaihtoputkeen. Mutta en olisi uskonut, että se vielä jostain löytyy!

Mies muistelee poliisipäällikön reaktiota: "Noni tuolta toi tulee!"

Yksi tapahtuma koko lompakkoepisodista on jäänyt vahvasti Mäkelän mieleen. Hän kertoo, että ajokortti oli lompakon katoamisen aikaan erittäin virallinen henkilöllisyystodistus ja sen katoamisesta täytyi tehdä virallinen ilmoitus poliisiasemalle.

– Menin sinne nuorena aika peloissani, koska kortti oli hukkunut viikonlopun aikana. Ajattelin, että mitä kaikkia seurauksia siitä tulee. Sen aikainen poliisipäällikkö teki minulle jäynän. Mennessäni poliisilaitokselle sisään päällikkö nousi tiskin takaa ylös, osoitti minua sormella ja ilmoitti, että ”noni tuolta toi tulee!”. Se oli pieni pila ja ihan huumorilla tehty.

– Totta kai myös jännitti, että oliko sillä henkilöllisyystodistuksella tehty jotain.

Lompakon löytänyt Raitiotieallianssi luovutti lompakon Mäkelälle tänään iltapäivällä. Lompakon omistaja varmistui, kun Mäkelä tunnisti hänelle kuuluneen ajokortin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.