Mainos

Työläjärvi empii maaherrana jatkamista

Turun ja Porin läänin maaherra Pirkko Työläjärvi sanoo, että hänen jatkamisensa uuden Länsi-Suomen maaherrana tuntuu epätodennäköiseltä.

Työläjärvi sanoo tänään julkaistussa Turun Sanomien haastattelussa, että hänen lopullinen kantansa on lyömättä lukkoon. Hän kehottaa kuitenkin miettimään, ketkä uusien läänien maaherroiksi ylipäänsä suostuvat. Maaherranimitykset esittelevä hallintoministeri Jouni Backman (sd.) sanoi muutama päivä sitten, että näkisi mielellään kolmen nykyisen maaherran jatkavan.

Työläjärvi vastusti Backmanin läpi ajamaa aluehallinnon uudistusta, jossa manner-Suomen läänien määrä vähennettiin viiteen. Sosiaalidemokraatti Työläjärvi ei kuitenkaan ole harkinnut eroamista puolueestaan, kuten teki vasemmistoliitosta läänipäätöksen takia eronnut Keski-Suomen läänin maaherra Kalevi Kivistö. Työläjärvi sanoo säilyttäneensä sosiaalidemokraattien jäsenkirjan tultuaan maaherraksi vuonna 1985. Hän ei kuitenkaan ole pitänyt yhteyttä puolueeseensa, mistä ratkaisusta hän sanoo saaneensa kärsiä alusta asti.

Syksyllä aloittavien uusien maaherrojen nimet selviävät lähiviikkoina. Pian tehdään myös ratkaisut uusien läänin ylimmistä poliisitoimen, sosiaali- ja terveysalan, kouluasioiden jne. johtajista sekä perustettavien uusien työvoima- ja elinkeinokeskusten johtajista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.