Mainos

Työläiset mukaan Belgradin mielenosoituksiin

Noin 10 000 työläistä liittyi keskiviikkona Serbian presidenttiä Slobodan Milosevicia vastustavaan mielenosoitukseen Belgradissa. Tämä oli ensi kerta kun merkittävä määrä työläisiä osallistui yli kolme viikkoa jatkuneisiin mielenosoituksiin. Aiemmat mielenosoitukset ovat keränneet etupäässä opiskelijoita ja oppositiopuolueiden kannattajia.

Mielenosoitukset alkoivat kun viranomaiset olivat kumonneet kunnallisvaalien tulokset useissa kaupungeissa, joissa oppositio ilmoitti voittaneensa vaalit. Mielenosoituksissa on ollut mukana yli 100 000 ihmistä lähes päivittäin.

Oppositiopuolueiden liittoutuma Zajedno menetti eilen oikeustaistelun viimeisenkin erän, kun tynkä-Jugoslavian korkein oikeus kieltäytyi muuttamasta viranomaisten päätöstä kunnallisvaalien tulosten osittaisesta kumoamisesta. Zajednon on poliittisten tarkkailijoiden mukaan löydettävä pikaisesti uusia keinoja kampanjassa Milosevicia vastaan.

Yhdysvallat on arvostellut Milosevicin hallintoa, ja ulkoministeri Warren Christopher sanoi, että Milosevic "on kääntämässä selkänsä tilaisuudelle liittyä länteen". Yhdysvallat ja muut läntiset valtiot ovat uhanneet Serbian "vanhakantaista diktatuuria" vastatoimilla. Niitä ei ole lähemmin täsmennetty. YK:n aiemmat pakotteet tynkä-Jugoslaviaa - Serbiaa ja Montenegroa - vastaan on nyt lopetettu.
(STT-Reuter-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.