Mainos

Työläiset kahakoivat poliisin kanssa Belgiassa

Terästyöläisten ja poliisin yhteenotossa Belgiassa on loukkaantunut 10 ihmistä. Mellakka syntyi työläisten tukkiessa Pariisiin johtava moottoritie Brysselin eteläpuolella. Konkurssiin menneen terästehdas Forges de Clabecqin työntekijät ovat jo pitkään uhanneet väkivaltaisuuksilla, ellei tehtaan uudellenkäynnistämiseksi löydy rahoitusta.

Yhteenotto poliisin ja terästyöläisten välillä syntyi kun poliisi lähti hajottamaan Pariisiin johtavalle moottoritielle kerääntynyttä mielenosoittajajoukkoa. Osa noin tuhannesta työläisestä oli varautunut mellakkaan pampuin ja osa istui puskutraktorin ratissa. Poliisi vastasi mielenosoittajien vastustukseen pamppujen, vesitykin ja kyynelkaasun voimin.

Yhteenotto kesti lopulta vain viitisentoista minuuttia, jonka aikana yksi työläisistä vammautui vakavasti. Muut kymmenstä loukkaantuneesta saivat vain lieviä vammoja.

Forges de Clabecqin terästyöläiset ovat osoittaneet mieltään tavalla tai toisella aina tammikuusta lähtien, jolloin terästehdas meni konkurssiin. Työläiset sanovat, etteivät mielenosoitukset lopu ennen kuin tehtaan uudelleen käynnistämiseksi on löytynyt tarvittava rahoitus.

Väkivaltaisuuksiin on turvauduttu jo aiemmin. Esimerkiksi tehtaan pesänselvittäjä hakattiin verille helmikuussa. Clabecqin työläisten taisteluun työn puolesta ovat liittyneet myös Renaultin Vilvoorden tehtaan työntekijät. Osa heistä oli mukana tämän päiväisessä yhteenotossa. Renault sulkee Belgian tehtaansa heinäkuussa, mikä tarkoittaa yli 3 000 työpaikan menetystä.

Jo aiemmin tällä viikolla useat sadat Vilvoorden työntekijät protestoivat tehtaan sulkemista vastaan estämällä liikenteen eräillä Lontoon ja Pariisin junareiteillä.
(MTV3)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.