Mainos

Työaikaehdotus raivostutti: "Kun jokainen tekee enemmän, voidaan osa laittaa pellolle"

MTV Uutisten lukijoilta ei löydy juuri ymmärrystä näkemykselle, jonka mukaan suomalaisen työn kilpailukyky paranisi työaikaa pidentämällä. Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajan mukaan työajan nostamista tulisi pohtia 40 viikkotyötuntiin nykyisestä 37,5 tunnista.  

Vain muutama jakoi kokoomuksen työaikanäkemyksen MTV Uutisten sivuilla ja Facebookissa käydyssä keskustelussa:

"Kyllä tässä oikeasta asiasta puhutaan Suomessa työn tuottavuutta on parannettava tavalla tai toisella. Palkkakustannuksia ei oikein voi alentaa, koska palkkataso suhteessa elämisen kustannuksiin ei ole korkea ainakaan länsimaisiin kilpailijoihin verrattuna. Elämisen tasosta ei ole helppo tinkiä. Työpanostakaan aikayksikköä kohti ei saatane helposti nostettua. Mitä jää jäljelle konstivalikoimaan? Tehdään vähän pitempää päivää saman elämisen tason eteen."

Työajan lisäys ei lääke työttömyyteen

Suuri osa MTV:n lukijoista sen sijaan tyrmäsi työajan lisäyksen.

"Eihän työttömyys parane työtuntien lisäämisellä, päinvastoin."

"Työajat pitäisi lyhentää ( ehkä jopa puolittaa) palkka vähentää sen mukaisesti, työllistymisen ylimääräiset kustannukset alentaa, eläkeiät alentaa, suuret eläkkeet pienentää, samoin suuret työttömyyskorvaukset. Näin saataisi työt riittämään useammille, tuotanto parannettu, elintaso tasoitettu, suuret tuloerot kavennettu, syrjäyttäminen vähennetty, nuoret nopeammin työelämään, työurat pidennetty ja talous vakaammaksi. "

"Millä perusteella? Tekeehän ihmiset jo nykyäänkin lisäpalkkaa vastaan ylitöitä ihan ilman mitään pakottamista ja niin sen pitää ollakin."

"Erinomaista laskentaa, suorastaan rakettitiedettä........ Siis kun jokainen tekee hiukan enemmän, voidaan taas osa laittaa pellolle.  Myöskään kokoomuksen laskujen mukaan jo ylikuormitetut harvat työlliset eivät rasitu lisätyöstä. Nerokasta. Suomi nousuun työttömyyttä kasvattamalla."

"Millähän planeetalla nämä elävät? Vaikea tehdä töitä kun johto potkii työntekijöitä pois niin että viuhuu. YT-neuvotteluja siellä täällä."

"Pienten lasten vanhemmat enemmän töihin ja lapset pidennetysti päiväkodissa tai muilla hoitajilla ... Miten käy vanhemmuuden ? Lisääntyykö lastensuojelun tarve?"

"Mitäs jos purkaisitte ensin byrokratiaa ja kannustaisitte yrittäjyyteen! Nää laastarit on jo nähty..."

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.