Mainos

Työaikadirektiivi kuohuttaa EU-parlamenttia

EU:n uusi työaikadirektiivi nostattaa kuohuja ensi viikolla parlamentissa. Keskiviikon äänestyksen saatteeksi on luvassa Strasbourgiin laajat ammattiyhdistysliikkeen mielenosoitukset, jotka vaativat jäsenmaiden solmiman kompromissiratkaisun hylkäämistä.

Parlamentti on myös jakaantunut. Vasemmistoryhmien lisäksi kompromissia vastustaa osa konservatiiviryhmästä. Kokoomuksen Sirpa Pietikäinen arveli perjantaina, että noin puolet konservatiiviryhmästä saattaa äänestää neuvoston ehdotusta vastaan. Hän oli itse myös sitä mieltä, että parlamentin työllisyysvaliokunnassa muotoiltu ratkaisu on parempi.

Keskustan Anneli Jäätteenmäki kertoi, että liberaaliryhmä jatkaa asian käsittelyä maanantaina, jolloin hän aikoo itsekin ottaa asiaan kantaa.

Jotta ministerineuvoston kanta tulisi hylätyksi, pitäisi parlamentin muutosesitysten saada taakseen enemmistö parlamentin äänistä eli 393 edustajaa.

Ammattiyhdistysliike arvostelee neuvoston versiota direktiivistä muun muassa siitä, että se sallii työntekijöiden sopia yksilöllisesti ylipitkistä, jopa 60-70 tunnin työviikoista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.