Tynkkynen sai syytteet islam-kirjoituksistaan – "Olen erittäin huolestunut sananvapaudesta Suomessa"

Perussuomalaiset Nuoret ry:n puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen sanoo olevansa erittäin huolestunut suomalaisen sananvapauden tilasta. Apulaisvaltakunnansyyttäjä on tänään nostanut Tynkkystä vastaan syytteet kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sekä uskonrauhan rikkomisesta.  

– En välttämättä enää koe, että meillä olisi sananvapautta laajassa mittakaavassa. Meillähän tällä hetkellä pystyy varsin vapaasti arvostelemaan esimerkiksi kristinuskoa, mutta sitten kun kyseessä on islam, niin kritiikkiä ei voikaan enää tehdä, Tynkkynen sanoo. 

Syytteet koskevat Tynkkysen Facebook-sivullaan julkaisemia kirjoituksia. Niissä hänen epäillään uhanneen, panetelleen ja solvanneen islaminuskoa tunnustavaa ihmisryhmää heidän uskontonsa perusteella sekä loukkaamistarkoituksessa herjanneen ja häpäisseen muslimien pyhinä pitämiä asioita.

Tynkkynen kirjoitti heinäkuussa Facebookissa, että Suomen pitää pysäyttää hänen islamisaatioksi kutsumansa ilmiö. Hänen mielestään muslimien tuloa Suomeen pitäisi rajoittaa ja miettiä, miten jo Suomeen saapuneet saataisiin pois maasta.

Tynkkysen mielestä tässä maailmantilanteessa etenkään poliitikkojen sananvapautta ei pitäisi rajoittaa. 

– Meillä on Euroopassa vakavia turvallisuusuhkia ja terrori-iskuja, jotka liittyvät keskeisesti islamiin ja sen edustajiin. Tällöin on erittäin tärkeää, että etenkään poliitikkojen suuta ei tukittaisi. Näin valitettavasti tällää hetkellä tehdään, Tynkkynen sanoo. 

Tynkkysen mielestä Suomessa on vakava turvallisuusuhka vierastaistelijoiden takia. Suomessa on Tynkkysen mukaan esimerkiksi Euroopan maista eniten Isisin riveihin lähteneitä vierastaistelijoita. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja