Sebastian Tynkkynen puolusti itseään napakasti oikeudessa – viittasi puheenvuorossaan Teuvo Hakkaraiseen ja järjesti käsiäänestyksen kesken käsittelyn: "Tämä käytännössä tarkoittaa sitä, että..."

Perussuomalaisten kansanedustaja Sebastian Tynkkysen rikossyytteitä käsitellään tänään Oulun käräjäoikeudessa. Hän vastaa tänään syytteeseen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Rikos koskee hänen tekemäänsä Facebook-päivitystä, jossa käsiteltiin islamia ja terrorismia. Tynkkynen kiistää syyllistyneensä rikokseen.

Hän viittasi aluksi kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen saamaan vihapuhetuomioon vuodelta 2017. Tuomion perusteena oli tuolloin kirjoitus, jossa Hakkarainen totesi, että "Kaikki muslimit eivät ole terroristeja, mutta kaikki terroristit ovat muslimeja.”

– Omassa päivityksessäni en ole kirjoittanut, enkä kuvallisesti ilmaissut, että kaikki terroristit olisivat muslimeja. Poliittisessa toiminnassa on luonnollista ottaa kantaa lähiaikojen tapahtumiin ja poliittisiin keskusteluihin ja siitä päivityksessä on omasta mielestäni kyse.

Syyttäjän mukaan Tynkkysen on täytynyt ymmärtää, että hänen laatimansa kuvan ja tekstin yhteys on niin kiinteä, että yleisö käsittää sen tarkoittavan kaikkien islaminuskoisten olevan terroristeja. Tynkkynen on tästä vahvasti eri mieltä.

– Tämä käytännössä tarkoittaa sitä, että syyttäjä pitäisi yleisöä idioottina. Syyttäjä vetää hatusta sen ajatuksen, että kaikille ihmisille tulisi sellainen kuva.

Tämän jälkeen Tynkkynen järjesti salissa käsiäänestyksen siitä, kuinka moni yleisöstä on hänen kanssaan samaa mieltä ja moni nostikin kätensä.

Tynkkynen: "En missään nimessä pidä kaikkia muslimeja terroristeina"

Tynkkysen mukaan julkaisussa on kyse hänen toiminnastaan poliitikkona.

– Yleisen turvallisuuden heiketessä poliitikkona tehtävänäni on nostaa tietoisuutta ja ottaa kantaa. Viimeaikaiset haavoittumisiin sekä kuolemiin johtaneet terrori-iskut eivät nousseet kristinuskon motivoimana vaan islamin. Allahin nimeen tehtyjen iskujen terroristit olivat muslimeja ja sen toteaminen ei ole rikollista, Tynkkynen sanoi.

Hänen mukaansa päivityksessä ei puhuta kaikista maailman muslimeista vaan päivitys on tarkkaan rajattu.

– En missään nimessä pidä kaikkia maailman muslimeja terroristeina tai pahoina ... tässä ei ole mukana rasismia, Tynkkynen sanoi. 

Lue myös:

    Uusimmat