Perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen sai syytteen islam-kirjoituksistaan

Apulaisvaltakunnansyyttäjä on nostanut Perussuomalaiset Nuoret ry:n puheenjohtajaa Sebastian Tynkkystä vastaan syytteet kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sekä uskonrauhan rikkomisesta.  

Syytteet koskevat Tynkkysen Facebook-sivullaan julkaisemia kirjoituksia. Niissä hänen epäillään uhanneen, panetelleen ja solvanneen islaminuskoa tunnustavaa ihmisryhmää heidän uskontonsa perusteella sekä loukkaamistarkoituksessa herjanneen ja häpäisseen muslimien pyhinä pitämiä asioita.  

Syyttäjän mukaan Tynkkynen on kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin. Tynkkynen on kertonut, että hänen tarkoituksenaan oli vaikuttaa poliittisesti ja puolustaa länsimaisia arvoja.  

Syyte käsitellään aikanaan Oulun käräjäoikeudessa.  

Alkuperäisen tutkintapyynnön tekijän mukaan Tynkkynen on levittänyt valheellisia ja vihamielisiä tietoja ja asenteita, jotka asettavat maamme muslimiväestön ei-ihmisarvoiseen asemaan, kertoi aiemmin rikosylikomisario, tutkinnanjohtaja Tapani Tasanto Oulun poliisista.

Tutkintapyyntöön on liitetty kymmenkunta sivua Tynkkysen kirjoituksia.

Tynkkynen on kirjoittanut Facebookissa muun muassa, että Suomen pitäisi pysäyttää hänen islamisaatioksi kutsumansa ilmiö ja rajoittaa muslimien pääsyä Suomeen. Hän on myös vaatinut "islamin kitkemistä Suomesta".

Huhtasaari: Trump olisi Suomessa syytteessä tämän tästä

Kansanedustaja Laura Huhtasaari (ps.) reagoi uutiseen nopeasti. Hän twiittasi aamutuimaan, että Yhdysvaltain tuleva presidentti Donald Trump olisi Suomessa syytteessä tämän tästä kiihottamisesta eri ryhmiä kohtaan.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja