Syyttäjä vaatii perussuomalaisten Sebastian Tynkkyselle sakkorangaistusta

Syyttäjä vaatii perussuomalaisten nuorten entiselle puheenjohtajalle sakkorangaistusta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja uskonrauhan rikkomisesta, selviää haastehakemuksesta.

Sebastian Tynkkynen julkaisi syytteet ennalta perussuomalaisten nuorten tilaisuudessa Oulussa torstaina.

Tynkkynen kirjoitti Facebookissa viime heinäkuussa muun muassa, että "Islam pitää kitkeä Suomesta". Tynkkynen kirjoitti myös muun muassa, että mitä vähemmän Suomessa on muslimeja, sitä turvallisempaa on. Hän kirjoitti, että on tehtävä kaikki, että esimerkiksi Irakin, Afganistanin ja Somalian kaltaisista "kunniakulttuurin maista" tuleva väki saadaan takaisin omiensa piiriin.

Tynkkysen mukaan kaikki tapaukset, joille kansallisuutta ei ole ehditty myöntää, pitäisi katsoa läpi uudestaan ja palauttaa pikaisesti maihin, joista lähdettiin hakemaan Suomessa turvapaikkaa. Islaminuskoisten poistokeinoksi hän ehdottaa "massiivisia siirtoja".

Syyttäjän mukaan Tynkkynen uhkaa, panettelee ja solvaa islaminuskoa tunnustavaa ihmisryhmää heidän uskontonsa perusteella. Juttua istutaan Oulun käräjäoikeudessa ensi viikon keskiviikkona.  
Tynkkynen ei ole mielestään syyllistynyt rikokseen.

Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen tuomittiin tällä viikolla sakkorangaistukseen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Hakkarainen oli kirjoittanut Facebook-sivulleen Nizzan terrori-iskujen jälkeen, että "kaikki muslimit eivät ole terroristeja, mutta kaikki terroristit ovat muslimeja". 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja