Rikoksesta epäilty Tynkkynen seisoo sanojensa takana: "Aion jatkaa islamista varoittamista – vaikka sitten vankilasta"

Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtajaa Sebastian Tynkkystä epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Tynkkynen ei kadu päivityksensä julkaisemista ja sanoo edelleen seisovansa sanojensa takana.

Oulun poliisi on aloittanut esitutkinnan Tynkkysen viime kuussa julkaisemasta Facebook-kirjoituksista. Tynkkynen kirjoittaa pitkässä päivityksessään, että muslimien maahantuloa Suomeen tulisi rajoittaa ja tämän lisäksi miettiä, miten jo Suomeen saapuneet muslimit saataisiin pois maasta.

– Mitä vähemmän Suomessa on islamin lähettiläitä, sitä parempi. Mitä vähemmän meillä on muslimeja, sitä turvallisempaa, Tynkkynen kirjoitti päivityksessä.

Päivitys herätti jo silloin kiivasta keskustelua ja esimerkiksi politiikan tutkija Erkka Railo luonnehti Twitterissä, että tekstissä on kyse kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Myös perussuomalaisten hallituskumppanit tuomitsivat Tynkkysen sanoman. Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen toivoi, että perussuomalaiset kävisivät vähintään sisäisen keskustelun siitä, mikä on sopivaa. 

"Kyse faktoista"

Tynkkynen sanoo seisovansa sanojensa takana esitutkinnasta huolimatta. Hänen mukaansa Euroopan muslimivähemmistöjen kasvamisen seurauksena "ei ole mikään ihme, että on alkanut räjähtelemään".

– Ei tässä ole kyse kiihottamisesta kansanryhmää vastaan vaan tässä on kyse tilastollisista faktoista, Tynkkynen sanoo.

– En todellakaan pelkää. Aion tämänkin jälkeen kyllä varoittaa islamista vaikka sitten vankilasta.

Tieto esitutkinnan aloittamisesta tuli Tynkkyselle yllätyksenä. Hän kuuli esitutkinnasta vasta MTV Uutisten kautta.

– Vieläkään en ole saanut muuta kuin toisen käden tietoa.

Perussuomalaiset Nuoret esitti heinäkuussa, että pykälä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan tulisi poistaa rikoslaista. Nyt muutamia viikkoja myöhemmin nuorisojärjestön puheenjohtajaa epäillään juuri tästä rikoksesta. 

– Nyt käy toteen, se mistä varoitimme. Eli tuo lakipykälä estää sananvapauden käyttöä.

Useita sivuja materiaalia

Rikosylikomisario Tapani Tasanto kertoo MTV Uutisille, että päätös esitutkinnan aloittamisesta on tehty Oulun poliisille tulleen tutkintapyynnön seurauksena.

– Meille on toimitettu useita sivuja materiaalia, Tasanto sanoo.

Hänen mukaansa materiaali keskittyy Tynkkysen muslimivastaisiin puheisiin.

Tutkintapyynnön on tehnyt yksityinen henkilö, joka on nimennyt useita todistajia. Tasannon mukaan esitutkinta valmistunee syksyllä. Hänen mukaansa Tynkkystä ei ole vielä ehditty tavoittelemaan.

– Oltaisiin otettu hänet jo kuulusteluun, mutta lomat on päällä ja väkeä vähän tutkinnassa. Siitä johtuu viive.

Näin Tynkkynen on kirjoittanut islamista

  • Voisivatko muslimit kirota pedofiiliprofeettansa, joka antaa oikeutuksen meidän eurooppalaisten teurastamiselle vain, koska emme halua alistua Allahille, tuolle hirviölle.  
  • Mitä vähemmän Suomessa on islamin lähettiläitä, sitä parempi. Mitä vähemmän meillä on muslimeja, sitä turvallisempaa. Nyt vain se palautusautomaatti pyörimään täyttä häkää ja eroon samalla islamista, ennen kuin on liian myöhäistä.  
  • Muslimit vaarantavat länsimaisen elämänmenon. Iskut eivät tule loppumaan. Jokaisella muslimilla on potentiaali lähteä seuraamaan Muhammadin esimerkkiä käytännössä, sillä islamilainen maailma ei tee pesäeroa profeettansa opetuksista ja esimerkistä, sillä Muhammadia pidetään tarkoituksella arvostelun yläpuolella.  
  • Islam pitää kitkeä Suomesta pois. Ajattelumaailmaa ei ole mahdollista kieltää, eikä sellaista Suomen kaltaisessa länsimaisessa sananvapausvaltiossa pitäisikään tehdä-ikinä. Sen sijaan me voimme pistää palautusautomaatin pyörimään täydellä teholla ja tyhjentää Suomen niistä ihmisistä, joilla ei ole syytä oleskella maassamme.  / Lähde: STT

Sebastian Tynkkynen vieraili MTV:n Huomenta Suomessa viime kuun lopussa.

11:24

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja