Mainos

TYKS:n nukutuslääkärien kiistaan mutka

Kiista Turun yliopistollisen keskussairaalan nukutuslääkärien työoloista etenee, mutta sopimusta asiassa ei vielä ole syntynyt.

TYKS:n nukutuslääkärikiistaan ilmaantui uusi mutka tänään iltapäivällä. Aiemmin päivällä tiedotustilaisuuden pitäneiden nukutuslääkärien mielestä kiistassa oli syntynyt sovintoluonnos, mutta Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtajan Mikko Sedigin mukaan neuvottelut asiassa jatkuvat vielä.

-Neuvottelutulosta, puhumattakaan sopimusta, johon työnantaja olisi sitoutunut, ei ole syntynyt, tähdensi Sedig. Tiedotustilaisuudessa anestesian erikoislääkäri Heikki Pälve kertoi, että sairaalan virkamiesjohdon kanssa oli päädytty lopputulokseen, sovintoluonnokseen, joka menisi vielä ensi viikolla Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin käsittelyyn.

Pälveen mukaan TYKS:n anestesiayksikkö olisi saamassa kolmen vuoden sisällä 12 uutta nukutuslääkäriä. Lisäksi he saavat keskimäärin 13,7 prosentin palkankorotuksen.

Mikäli Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri ensi viikolla hyväksyy neuvotteluratkaisun, lääreiden joukkoirtisanoutumiset peruuntuvat, sanoi anestesian erikoislääkäri Heikki Pälve.

Työtaistelun piirteitä saanut kriisi Turun yliopistollisessa keskussairaalassa puhkesi viime kuun lopulla, kun yli 20 sairaalan nukutuslääkäriä irtisanoutui liiallisen työmäärän ja muita sairaaloita huonomman palkan vuoksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.