Mainos

Valvotko mielelläsi myöhään? Onneksi olkoon, olet luultavasti aamuihmisiä fiksumpi, onnellisempi ja rikkaampi

Ruotsalaistutkijan mukaan myöhään valvomisesta voi olla myös hyötyä. 

Kuulutko sinä iltavirkkujen joukkoon? Siinä tapauksessa, onneksi olkoon! Tutkimuksen mukaan olet nimittäin hieman fiksumpi, onnellisempi ja enemmän tienaava kuin aamuihmiset. 

– On melko huvittavaa, että samaan aikaan kun valvomisessa on omat riskinsä, sillä on myös positiivisia puolia, tukholmalaisen Karoliinisen instituutin uniasiantuntija John Axelsson toteaa Expressenin mukaan.

Myöhään valvomista ei kannata pitää vaarallisena

Tähän saakka myöhään valvomisesta on puhuttu lähinnä negatiiviseen sävyyn tapana, joka altistaa erilaisille terveysongelmille. Yökukkujien on todettu kärsivän muita todennäköisemmin muun muassa ylipainosta ja aineenvaihduntaan liittyvistä ongelmista. Hätä ei ole tämän näköinen, sillä niille, jotka rakastavat valvomista, on nyt tarjolla erinomaisia uutisia!

– Joukko tutkijoita on jo pitkään pystynyt osoittamaan, että iltaihmiset ovat hieman älykkäämpiä, ja nyt viimeisimmässä tutkimuksessa on saatu tuloksia myös siitä, että he ovat myös hieman iloisempia ja tienaavat hieman enemmän, Axelsson toteaa.

Riippumatta siitä, rakastatko aikaisia aamuja vai myöhään valvomista, asiantuntijan mukaan pääasia on, että saat riittävästi unta. Mies kehottaa nukkumaan 6,5 tunnista yhdeksään tuntiin yössä – ei siis liikaa, mutta ei myöskään liian vähän. Tässä tuntimäärässä on kuitenkin joustoa.

– Jos olet ulkona ja pidät hauskaa myöhään, älä huoli. Sinun ei tarvitse ajatella, että se olisi vaarallista, Axelsson lisää.

Lähde: Expressen

Videolla unettomuudesta kärsivä Juulia kertoo, miltä tuntuu valvoa neljä vuorokautta putkeen saamatta unta. 


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.