Mainos

Twitterissä jaeltiin Sipilälle ruusut ja risut – Politiikan vaikuttajilta suitsustusta, kansalaisilta rajuakin palautetta: "Urasi päättyi hallituksen eroon ja mahalaskuun vaaleissa"

Sipilän ilmoitus Keskustan puheenjohtajuuden jättämisestä herätti värikästä keskustelua twitterissä ja päivitys keräsi tunnin sisällä satoja tykkäyksiä. MTV Uutiset poimi kommentteja niin poliitikoilta, kuin tavallisen kansan keskuudesta.

Keskusta menetti eduskuntavaaleissa kannatustaan ja 18 paikkaa eduskunnasta. Tämä oli Sipilän mukaan "historiallisen suuri tappio."

Sipilä twiittasi tänään klo 11:17: ”Vaalitulos ei jätä minulle mahdollisuuksia. Nyt koolla oleva puoluehallitus päätti pyynnöstäni kutsua koolle ylimääräisen puoluekokouksen, joka valitsee Keskustalle uuden puheenjohtajan 7.9.2019.”

Poliitikot eri puolueista kiittelivät Sipilää vuolaasti.

Ulkomaankauppa- ja eurooppaministerinä kesäkuusta 2014 toukokuuhun 2015 toiminut kokoomuksen Lenita Toivakka kommentoi julkaisua näin: ”Ryhdikästä Juha, kuten sinun toimintaasi olen muutoinkin oppinut tuntemaan”.

SDP:n Timo Harakka: ”Kiitos palveluksesta. Olimme asioista ja toimintatavoista eri mieltä, mutta en koskaan ole epäillyt pyrkimystäsi maan parhaaseen. Seuraajasti tarvitsee vahvaa uskoa yhteistyöhön ja sovun rakentamiseen. @keskusta on tärkeä voima jatkossakin. Kaikkea hyvää huomiseesi. #tulevaisuus ”

"Ehtisitkö nyt pistäytymään Myllypuron leipäjonossa?”

Keskustelusta kumpusi kansan keskeltä myös kritiikkiä.

”Pelastit Suomen talouden, mutta hukkasit Keskustan sielun…”

”Kaikkien aikojen huonoin pääministeri, jonka ura päättyi hallituksen eroon ja mahalaskuun vaaleissa. Mitäs sitä kaunistelemaan.”

”Kun maan taloutta korjataan leikkaamalla niiltä, joilla ei ole edes EU:n mukaan riittävää perustoimeentuloa, tuskin kukaan sen jälkeen kiittää.”

”Leikkauksesi ei jätä monelle mahdollisuuksia. Ehtisitkö nyt pistäytymään Myllypuron leipäjonossa?”

Sipilän pääministeriura katkesi maaliskuussa, kun sote-uudistuksesta ei päästy sopuun. Karkeasti pettynyt Sipilä pyysi hallituksen eroa maaliskuun 8. päivänä. Nyt hän toivoo blogissaan keskustalle parempaa tulevaisuutta.

– Keskusta ansaitsee uuden innostavan alun. Puolue aloittaa uudistustyön ja laatii Keskustalle uudistusohjelman. Puolueen vahva tulevaisuus pohjustetaan uuden puheenjohtajan voimin, Sipilä kirjoittaa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja