Mainos

Näin MTV:n Jussi Kärki ruotii Juha Sipilän eroa tuoreeltaan: "Näkee, että hänestä on tullut rasite puolueelleen"

7:30
MTV:n politiikan toimituksen päällikkö Jussi Kärki pui Juha Sipilän eroilmoitusta MTV Uutiset Livessä.

MTV Uutisten politiikan toimituksen päällikkö kommentoi pääministeri Juha Sipilän eroilmoitusta MTV Uutiset Livessä.

Pääministeri Juha Sipilä jättää keskustan puheenjohtajuuden syyskuussa. Sipilä kertoo asiasta blogissaan sekä Twitter-tilillään.

– Nyt koolla oleva puoluehallitus päätti pyynnöstäni kutsua koolle ylimääräisen puoluekokouksen, joka valitsee Keskustalle uuden puheenjohtajan 7. syyskuuta 2019. Hoidan puheenjohtajan tehtävää siihen saakka, hän kirjoittaa Twitterissä.

MTV Uutisten politiikan toimituksen päällikkö Jussi Kärki kommentoi uutista MTV Uutiset Livessä.

– Tämä ei ollut yllätys. Vaalituloksesta asti on tiedetty, että ennemmin tai myöhemmin Juha Sipilä tekee tämän ratkaisun. Keskustan eduskuntavaalitulos oli huonoin sataan vuoteen, Kärki toteaa.

– Siinä ei jäänyt mitään vaihtoehtoja. Viimeistään vuoden 2020 puoluekokouksessa valta olisi vaihtunut. Nyt se päätettiin tehdä jo aiemmin eli syksyllä.

Kärki uskoo, että Juha Sipilän olo vaali-iltana on ollut tuskastunut. Vaalitulos oli pääministerille henkilökohtaisestikin kova isku.

– Hallitus teki työllisyyspuolella isojakin ratkaisuja ja sai luotua 140 000 uutta työpaikkaa. Mutta kun kansa palkitsi sen tällä tavalla, Sipilän olo on voinut olla tuskastunut ja epäuskoinenkin, politiikan toimituksen päällikkö sanoo.

– Hän ehkä näkee, että hänestä on tullut rasite puolueelleen. Silloin pitää vaihtaa ennemmin yksi mies kuin koko joukkue.

"Keskusta ei kyllä mene seuraavaan hallitukseen"

Jussi Kärjen mukaan mielenkiintoista on se, että keskusta on tehnyt vaalitappiosta sellaisen johtopäätöksen, että kynnys mennä mahdollisesti mukaan uuteen hallitukseen on erittäin korkea.

– Tämähän tarkoittaa suomeksi sitä, että keskusta ei kyllä mene seuraavaan hallitukseen. Se taas asettaa pelimerkit siihen malliin, että enää ei ole muuta vaihtoehtoa kuin hallituksen rakentuminen todennäköisesti SDP:n ja kokoomuksen varaan.

– Perussuomalaiset ei ole mieluinen hallituskumppani kummallekaan. Todennäköisesti alkaa sini-punan rakentaminen.

Saarikko ja Kaikkonen vahvimmat seuraajaehdokkaat

Jussi Kärki spekuloi myös sitä, kuka olisi Juha Sipilän seuraaja keskustan puheenjohtajana.

– Sipilää MTV:n vaalitentissä erinomaisesti tuurannut Annika Saarikko teki erittäin Varsinais-Suomen vaalipiirissä hyvän tuloksen. Hänelle on tulossa perheenlisäystä, laskettu aika on syyskuun puolivälissä, Kärki toteaa.

– Se ei ole mikään este eikä hidaste, mutta varmasti asia, jota Saarikko joutuu varmasti omassa päässään miettimään. Kuten myös sitä, missä hän 7. syyskuuta on.

Saarikko on Kärjen mielestä vahvin ehdokas Sipilän seuraajaksi.

– Muita varteenotettavia ehdokkaita keskustan puheenjohtajaksi ovat Uudellamaalla erinomaisen vaalituloksen tehnyt pitkän linjan puurtaja Antti Kaikkonen sekä puolueen varapuheenjohtaja Katri Kulmuni.

– Sanoisin kuitenkin, että vahvimmat nimet keskustan uudeksi puheenjohtajaksi ovat Annika Saarikko ja Antti Kaikkonen.

Artikkelia päivitetty 16.4.2019 kello 12.31: lisätty spekulointi keskustan tulevasta puheenjohtajasta.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja