Media kerääntyi Kesärantaan Sipilän eroilmoituksen jälkeen – MTV Uutiset paikalla: "Sipilä tavoitettavissa vasta ensi viikolla"

MTV Uutiset Live on oli paikalla pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa, jossa keskustan puoluehallitus on tänään kokoontunut.

Keskustan puoluehallitus päätti tänään, että puoleelle valitaan uusi puheenjohtaja ylimääräisessä puoluekokouksessa syyskuussa. Sipilän mukaan päätös tehtiin hänen omasta pyynnöstään.

MTV Uutisten politiikan toimittaja Johanna Tuuri kertoo tunnelman Kesärannassa Helsingissä olevan odottava, ja spekulaatiot uudesta puheenjohtajasta ovat jo alkaneet.

Kesärannan porteilla käväissyt keskustan viestintäpäällikkö Laura Ruohola kertoi medialle, että Sipilä tavoitettavissa vasta seuraavan kerran vasta ensi viikolla, kun eduskunta järjestäytyy, eli häneltä ei ole kommentteja odotettavissa sitä ennen.

Ruoholan mukaan keskustan puoluehallituksen kokousta on käyty tilanteeseen nähden hyvissä tunnelmissa.

– Tietenkin vaalitulos on pettymys, ja varmasti monenlaisten tunteiden valossa sitä keskustelua käytiin. Mutta hyvin yhtenäinen puoluehallitus tuolla istuu, Ruohola sanoi.

Kynnys hallitukseen korkea

Pienimuotoisen tiedotustilaisuuden Kesärannan porteilla pitäneen puoluesihteeri Riikka Pirkkalaisen mukaan keskustan surkea tulos näyttää vievän puoluetta kohti oppositiota.

– Keskustan hallitukseen lähtemisen kynnys on todella korkea, Pirkkalainen kommentoi viitaten surkeaan vaalitulokseen.

Vastuu hallitustunnusteluista on vaalien suurimmalla puolueella SDP:llä, joka aloittaa kyselyt mahdollisista hallituskumppaneista puheenjohtaja Antti Rinteen johdolla. Uusi eduskunta kokoontuu ensimmäisen kerran ensi viikon keskiviikkona 24. huhtikuuta.

Katso yllä olevalta videolta lisää tunnelmia pääministerin virka-asunnolta Kesärannasta.

Lue myös:

    Uusimmat