Twitteriin tulossa maksullinen jäsenyys? Näitä ominaisuuksia sen veikataan sisältävän

Twitterissä vihjaillaan, että palveluun voisi tulla pian maksullinen jäsenyys, jonka avulla olisi käytössä muun muassa toiminto, jolla voi perua twiitin julkaisun vielä lähetä-nappulan painamisen jälkeenkin niin, ettei se ehdi näkyä kenellekään. Twitter ei ole vahvistanut maksullisen jäsenyyden sisältöjä koskevia huhuja.

The Verge kertoo, että Twitter on aiemmin vahvistanut tutkivansa maksullista tilausmahdollisuutta. Tähän liittyen teknologiasomettaja ja ohjelmoija Jane Manchun Wong väittää, että palvelun nimeksi olisi tulossa "Twitter Blue". Japan Times -sivusto kertoo, että Wong tutkailee sivuston lähdekoodia ja saa sitä kautta vihiä siitä, mitä sosiaalisen median alustalle olisi kenties tulossa.

Tässä niin sanotussa premium-Twitterissä olisi Wongin mukaan toimintoja, joita ei ilmaispuolelta löydy, esimerkiksi mahdollisuus perua twiitin lähettäminen ennen sen julkaisua. "Undo send" -toiminnossa olisi pieni tauko lähetä-painikkeen painamishetken ja twiitin varsinaisen julkaisuhetken välilleä. Tässä vaiheessa olisi vielä mahdollista perua koko viestin lähetys ilman, että se ehtii lävähtää kenenkään nähtäville.

Wong paljasti jo maaliskuussa, että Twitter olisi suunnittelemassa premium-versioonsa tällaista toimintoa. Viime viikonloppuna hän kertoi, että maksulliselle puolelle tulossa olisi muitakin uusia juttuja, kuten Collections-osio, jonne voisi järjestellä kirjanmerkillä merkittyjä twiittejä ja käyttäjätilejä.

Yritys ei ole vahvistanut väitteitä

Maksullisen Twitter-version hinta kuukausimaksu olisi Wongin mukaan 2,99 dollaria eli noin 2,45 euroa kuukaudessa. Wong kertoo, että yritys aikoisi myös ottaa käyttöön hinnoittelumallin, jossa tilauksestaan enemmän maksavat saisivat käyttöönsä enemmän ominaisuuksia.

Wong lisää, että Twitter Blue näyttäisi olevan vielä työstövaiheessa. 

– Sellaiset asiat kuin nimi, hinnoittelu ja ominaisuudet voivat muuttua vielä ennen virallista julkaisua. 

Wongin veikkauksia premium-puolen sisällöstä ei ole vahvistettu. Yritys ei vastannut New York Postin yhteydenottopyyntöihin. Myös The Verge yritti saada kommenttia. The Vergen mukaan yritys ei yleensäkään vahvista tai kommentoi Wongin veikkauksia, joissa hän on sivuston mukaan yleensä oikeilla jäljillä.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

The Vergen mukaan Twitter on aiemmin vahvistanut, että se tutkii maksullisen jäsenyyden käyttämistä tiettyjen ominaisuuksien kohdalla.

Jotain uutta on jo jo tullut

Lisäksi yritys on tuonut useita uusia toimintoja viime viikkojen aikana. Yksi uusista toiminnoista on esimerkiksi varoitustoiminto mahdollisesti loukkaavien tviittien varalta.

Aiemmin tässä kuussa Twitter osti mainostenesteopalvelu Scrollin. The Vergen mukaan yksi maksullisen puolen ominaisuuksista voisi olla se, että siellä ei ole mainoksia. 

Katso myös: Muistathan puhdistaa puhelimesi! Näin se käy!

Puhelin voi olla varsinainen pöpöpommi 2:03

Lue myös:

    Uusimmat