"Twitter-hörhöjen" kirja kannustaa Soinia ja tylyttää nimettömiä

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb ja toimittaja Tuomas Enbuske pohtivat Twitterin merkitystä tuoreessa kirjassaan.

#Twitterkirja-nimiseen julkaisuun on koottu Stubbin ja Enbusken ajatuksia Twitter-viestinnästä ja sosiaalisesta mediasta. Kirja sisältää esimerkiksi kymmenen myönteistä ja kielteistä käskyä ohjenuoraksi Twitterin käyttöön. Näistä kaksikon päällimmäisiä ohjeita ovat "Ole oma itsesi" ja "Älä kiusaa".

"Kiusaamisen ja rakentavan kritiikin välinen ero voi olla häilyvä, mutta häirinnän kyllä tunnistaa, kun sen näkee."

Kirja tarttuu Twitter-ilmiöön politiikan, bisneksen ja median näkökulmasta, mutta näistä ensimmäinen näkökulma on vallitsevin ja toistuu läpi kirjan. Poliitikolle on koottu omat kymmenen sääntöä Twitteriin, joista viimeinen on "Älä ole poliitikko".

"Maailmassa ei ole mitään tylsempää kuin omaan ääntään rakastava poliitikko."

Kirja kannustaa myös Timo Soinia liittymään viimein Twitteriin.

"Hänen ytimekäs slogan-tyylinsä sopii juuri Twitteriin."

Normaalia fiksumpaa?

Kirja väittää, että Twitter-keskustelu on usein normaalia nettikeskustelua fiksumpaa, mikä voi johtua kirjoittajien esiintymisestä omalla nimellään. Anonyymeihin käyttäjiin kirjoittajat ottavat tiukan kannan:

"Jos kaverilla ei ole munaa twiitata omalla nimellään, niin miksi pitää häntä osallisena keskustelussa."

Jo kirjan alkupuheissa todetaan, kuinka nyt kahden "Twitter-hörhön" ajatukset on saatu yhteen kirjaan. Luotaus suuremman joukon mielenmaisemaan saadaan kuitenkin osuudessa, johon on kerätty 140 vastausta kysymykseen "Miksi sinä olet Twitterissä?".

Vastauksien välissä tosin kommentoivat myös itse kirjoittajat:

"Nyt tulee kyllä kuumaa kamaa #Twitterkirja:an. Kuule @TuomasEnbuske, meidänhän olisi pitänyt antaa muiden kirjoittaa meidän puolesta!"

Lue myös:

    Uusimmat