Mainos

Tv-maksu nousee sadalla markalla

Televisiomaksu eli aiemmin televisioluvan nimellä tunnettu maksu kallistuu ensi heinäkuun alusta. Vuotuinen korotus on 100 markkaa.

Telkku

Valtioneuvosto päätti tänään uusista televisiomaksuista. Vastedes televisiomaksu on vuodelta 982 markkaa. Kolmelta kuukaudelta maksu on 250 markkaa ja kuudelta kuukaudelta 494 markkaa.

Telehallintokeskus laskuttaa maksun television käyttäjän ilmoituksen mukaisesti joko kolmen, kuuden tai kahdentoista kuukauden erissä.

Televisiomaksun korottamisella halutaan turvata Yleisradion tuloksen ja rahoituksen tasapaino vuosille 2000-2003 sekä riittävät edellytykset digitaalisten televisio- ja radiopalvelujen kehittämiselle. Korotuksen taustalla on viestintäalan kilpailutilanne.

Radio- ja tv-ala on lähivuosina siirtymässä digitaaliseen aikakauteen, ja se vaatii rahaa. Myös menot ovat nousseet. Esimerkiksi suurten urheilukilpailujen televisioinnit kallistuvat kerta kerran jälkeen. Tv-maksut ja toimilupamaksut kattavat 96 prosenttia Yleisradion tuotoista. Viime vuosina Yleisradion liikevaihto ei ole kasvanut edes nimellisesti.

Viimeksi Yleisradion tuloja lisäävä maksukorotus toteutettiin vuoden 1991 kesällä. Sen jälkeen on maksuja korotettu arvonlisäjärjestelmän muutosten vuoksi.

Liikenneministeriön mukaan Suomessa tv-maksu on halvin Pohjoismaissa. Ministeriön mielestä korotus on tarpeen, jotta Yleisradiolla olisi mahdollisuus täyttää julkisia palveluja koskevat lakisääteiset tehtävät ja vastata alalla vallitsevaan kilpailuun.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.