Mainos

Tv-lupia irtisanotaan digi-tv:n takia

Viestintävirasto ei pidä irtisanomisten määrää huolestuttavana. Digisovittimien myynti on vilkastumaan päin hiljaisena käyneen kevätkaupan jälkeen.

Lähes 4500 kotitaloutta on irtisanonut tv-lupansa kahden viime kuukauden aikana vastalauseena digi-tv:lle. Yhteensä lähes 8000 taloutta aikoo lopettaa television katselun analogisten lähetysten loppuessa.

Suurimpia syitä tv-lupien irtisanomiseen ovat digisovittimien tekniset ongelmat ja se, että sovittimella ei saada näkyviin televisiokuvaa. Lähetysten katvealueille jää yhä tuhansia talouksia.

Viestintävirasto ei pidä lukua huolestuttavana kahden miljoonan maksavan talouden joukossa.

- Oletamme, että syyskuussa suurin osa heistä, jotka ovat irtisanoneet tv-lupansa, hankkivat digiboksin ja jatkavat tv:n käyttöä ja tulevat jälleen maksajiksi takaisin, toteaa tv-maksuhallinnon johtaja Anssi Laakso Viestintävirastosta.

Noin 1,1 miljoonasta antennitaloudesta suurin osa eli noin 80 prosenttia on jo siirtynyt digiaikaan.

Digikauppa käy nyt vilkkaana kevään myynnin romahdettua digisekoilun takia. Heinäkuu oli myynniltään paras kuukausi, ja jo nyt on ylitetty kaikki heinäkuun luvut.

- Tallentavien osuus on noussut koko ajan eli euromäärästä noin puolet. Kun heinäkuussa on ostettu paljon bokseja kakkosasunnoille, kesämökkeihin ja matkailuautoihin, on perusboksien osuus noussut. Totta kai myös mattimyöhäiset ovat liikeellä ja hankitaan aika paljon perustavaraa, kertoo puheenjohtaja Kari Karipuu Kodintekniikka-alan tiedotusfoorumi Kotekista.

Syyskuun alussa selviää, miten paljon digilähetysten katvealueita on. Näkyvyyden parantamiseksi Digita asentaa 48 täytelähetintä syksyn ja talven aikana.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.