Mainos

"Tv-esiintyminen hyödyllistä sotavangeille"

Viime Persianlahden sodan kuuluisin veteraani, britannian erikoisjoukkojen kersantti Andy McNab ei ymmärrä, miksi USA ja Britannia arvostelevat Irakia sotavankien passittamisesta tv-kameroiden eteen. McNabin mukaan tv-esiintyminen on vangeille vain eduksi.

Britannian ja USA:n sodanjohto on ollut raivoissaan, kun Irak on esitellyt sotavankejaan tv-kameroiden edessä. Viime Persianlahden sodan kuuluisin veteraani ja sotavanki Andy McNab on sitä mieltä, että tv:ssä esiintymisestä on vangeille vain iloa.

-Ainakin he tietävät, että perhe ja hallitus tietää heidän olevan olemassa, eli heidän tilanteensa on aika hyvä, he eivät ole kuollet eivätkä kadonneet taistelussa autiomaahan, McNab sanoo.

Viime sodassa Andy McNab johti erikoisjoukkoa, jonka tehtävänä oli tuhota ohjusasemia linjojen takana Irakin hallitsemalla aluella. Hän oli kuukausia sotavankina ja häntä kidutettiin jatkuvasti. Hän ei usko,että nyt kiinni jääneet huoltojoukkojen sotilaat joutuisivat samanlaisen kohtelun uhriksi.

-En usko, että huoltojoukkojen jäsenia kidutetaan, koska heillä ei ole ajankohtaista taktista tietoa. Siksi heidät tuodaan kameroidenkin eteen, heitä käytetään propaganda-aseena, McNab arvioi.

Andy McNab kirjoitti kokemuksistaan kirjan Bravo 20, jota on myyty yhtensä yli 5 miljoonaa kappaletta. Nykyisin hän mm. toimii tv-yhtiöiden kommentaattorina. Kasvojaan hän ei kameroille paljasta, koska hänen päätään jahtaavat niin IRAn teroristit kuin USA äärioikeistokin.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 31.03.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.