Mainos

Tuusulan ammuskelijakaksikko vangittu

Ammuskelijakaksikkoa epäillään murhan yrityksestä. Molemmilla vangituilla on pitkä rikoshistoria ja jengitausta.

Molemmat Tuusulan ammuskelijoiksi epäillyt miehet on vangittu. Toinen miehistä vangittiin eilen ja toinen epäilty tänään. Molempia epäillään murhan yrityksestä.

Kaksi miestä linnoittautui vappuaattona Tuusulan Ketunkorvessa sijaitsevaan teollisuuskiinteistöön, ja tilanteesta kehkeytyi tunteja kestänyt piiritys. Molemmilla vangituilla on pitkä rikoshistoria.

Poliisin mukaan toinen miehistä kuuluu rikollisjärjestö Rogues Galleryyn ja toinen on ainakin kuulunut Batsiin eli niin sanottuun Lepakkoliigaan. KRP:n rikosylikomisario Rabbe von Hertzen sanoo, että miehet ampuivat pistooleilla parikymmentä kertaa. He antautuivat myöhään vappuaaton iltana.

Tilanne laukesi, kun toinenkin miehistä antautui myöhään vappuaaton iltana.

Poliisi ampui kolmesti

Poliisi ampui tilanteessa kolme kertaa. Poliisin on aina tehtävä selvitys virka-aseensa käytöstä. Mikään ei tässä vaiheessa viittaa siihen, että syyttäjällä olisi syytä epäillä poliisin toimineen moitittavasti.

Toinen epäillyistä on yhä hoidettavana sairaalassa, koska hän on saanut kaulansa alueelle vammoja. Von Hertzenin mukaan vammat eivät ole syntyneet poliisin luodista eikä poliisikoirakaan ole niitä aiheuttanut.

- Se on mysteeri kyllä. Hän on voinut teloa itsensä. Siinä on monta mahdollisuutta. Toistaiseksi syntymissyy ei ole selvinnyt.

Tilanne alkoi, kun poliisin Karhu-erikoisryhmä tuli ottamaan kiinni viittä miestä epäiltyinä aiemmin Vantaalla tapahtuneista pahoinpitelyistä. Kaksi miehistä livahti poliiseilta pakoon teollisuuskiinteistössä sijaitsevaan asuntoon, jota poliisi alkoi piirittää.

Rikosepäilyjenmäärä voi kasvaa

Von Hertzen ei osaa sanoa, mikä sai miehet linnoittautumaan kiinteistöön.

- Päihteiden osuutta voi spekuloida. Nämä ovat niin arvaamattomia tyyppejä, joiden taustalla on aiempia väkivalta- ja ampuma-aserikoksia.

Miehillä on kontollaan myös huumerikoksia.

Molempia miehiä on jo kuulusteltu, mutta he eivät ilmeisesti ole innostuneet rupattelemaan. Kolmekymppisiä miehiä epäillään tällä hetkellä yhdestä murhan yrityksestä, mutta epäiltyjen murhan yritysten määrä voi vielä kasvaa huomattavasti suuremmaksi, kun tulilinjalla olleita poliiseja on kuultu.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.