Tuure Boeliuksen esikoisalbumin ei pitänyt olla eroteemainen, mutta elämä päätti toisin: "Sen jälkeen minulla ei tavallaan ollut muuta annettavaa"

Tuure Boelius, millainen merkitys somella on ollut siihen, että olet päässyt lyömään läpi vihdemaailmassa? 1:40
Tuure Boelius kertoo, millainen merkitys somella on ollut siihen, että hän on päässyt lyömään läpi vihdemaailmassa

Tuure Boelius valotti Mun totuus -esikoisalbuminsa taustoja Huomenta Suomen haastattelussa perjantaina 29. syyskuuta,

Aikoinaan Youtube-videoidensa kautta julkisuuteen nousseelle artistille Tuure Boeliukselle koitti perjantaina 29. syyskuuta päivä, jota hän on odottanut kuin kuuta nousevaa. Laulaja nimittäin julkaisi esikoisalbuminsa Mun totuus.

Perjantaiaamuna Huomenta Suomen haastattelussa vieraillut Boelius kertoi esikoisalbuminsa olevan pitkän työn tulos. Sitä työstettiin peräti kahden vuoden ajan. 

– Aika (albumin julkaisemiselle) oli nyt otollinen. Solmin uuden levytyssopimuksen reilut pari vuotta sitten ja aloitin työskentelyn uuden tiimin kanssa. Loppujen lopuksi kuitenkin tämä levy, jossa on 12 raitaa ja jonka ensimmäiset sinkut julkaistiin vuosi sitten, syntyi tosi nopeasti, hän kertoi.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Teos huokuu klubiestetiikkaa, mutta usean kappaleen sanat kertovat haikeaa tarinaa erosta ja ihmissuhdeongelmista. Boelius kertoi, ettei hänen ollut tarkoitus tehdä niin kutsuttua erolevyä, mutta elämä määräsi toisin.

– Oli selkeää, että haluan mennä klubiestetiikan suuntaan. Mutta sitten elämässä sattuu ja tapahtuu, rakastuin, erosin… Meillä oli ihan muutama biisi valmiina ennen sitä, mutta sitten tuli tämä tapahtumaketju, ja sen jälkeen minulla ei tavallaan ollut muuta annettavaa. Loppujen lopuksi 9–10/12 noista biiseistä valmistui ehkä neljässä kuukaudessa, hän kertasi.

Boelius kuvasi albumin olevan hänelle todella henkilökohtainen, joka tekee sen julkaisemisesta kaksin kerroin jännittävämpää. Hän paljasti soittaneensa albumiaan etukäteen esimerkiksi muutamille ystävilleen, jotka ovat eronneet melko vastikään.

– On ollut tosi hienoa huomata, että se oma kipuilu, joka on laitettu ja annettu tähän levyyn, resonoi. Se tuntuu minusta tosi tärkeältä ja hienolta. 

Yllä olevalla videolla Tuure Boelius kertoo, millainen merkitys somella on ollut siihen, että hän on päässyt lyömään läpi vihdemaailmassa.

Tuure Boeliuksen esikoislevy tanssittaa erotunnelmissa 10:35
Tuure Boeliuksen esikoislevy tanssittaa erotunnelmissa

Lue myös:

    Uusimmat