Portion Boysin Tiina Forsbyn bikinikuvaa kommentoitiin ilkeästi – tiukka vastaus kiusaajille: "Ei mene kertakaikkiaan jakeluun"

Portion Boys -yhtyeen JaloTiina herkistyy puhuessaan nettikiusaamisesta, jonka kohteeksi joutui: "Mikään ei ollut pyhää" 2:41
Katso myös: Portion Boys -yhtyeen JaloTiina herkistyy puhuessaan nettikiusaamisesta, jonka kohteeksi joutui: "Mikään ei ollut pyhää"

Tiina Forsby kommentoi somessa saamaansa ilkeää kommenttia. 

Portion Boys -yhtyeestä tuttu Tiina "JaloTiina" Forsby nostaa tuoreessa Instagram-postauksessaan esiin ilkeän kommentin, joka kirjoitettiin hänen bikinikuvansa kommenttikenttään Instagramissa. Kyseinen bikinikuva oli napattu Balilla, jossa Forsby hiljattain lomaili miehensä, niin ikään Portion Boys -yhtyeestä tutun Mikael Forsbyn kanssa. 

– "Sit vielä mietit miksi sinua kiusataan, häpeä" - kommentti mun yhteen aiempaan bikinikuvaan reissusta. Bikinikuvat somessa aiheuttaa aina isoja reaktioita. Ne triggeröi ja on ilmeisesti jonkun mielestä siis täysin validi peruste kiusata ja ainakin syy hävetä käyttäytymistään. Tämä menee mulla jälleen kerran kategoriaan: Ei mene kertakaikkiaan jakeluun, Forsby kirjoittaa tuoreessa julkaisussaan.

Forsby kertoo tekstissään, ettei edellä mainittu kommentti ole läheskään pahimmasta päästä verrattuna siihen, millaisia kommentteja hänelle on kirjoitettu. Hän mainitsee kommentin esimerkkinä siitä, millaista kommentointia bikinikuvat kirvoittavat.

– Vietin reissussa ehkä 80% ajasta bikinit päällä. Kokisin erittäin outona, jos niitä ei mun matkakuvissa olisi siis mukana ollenkaan tai että mun täytyisi tämä osio matkapostauksissani jostain syystä salata, hän kirjoittaa.

Forsby pohtii postauksessaan, miksi naisen bikinikuvat ja paljas iho ärsyttävät. Hän veikkaa, ettei samainen kommentoija kirjoittaisi vastaavaa, häpeää peräänkuuluttavaa tekstiä esimerkiksi Portion Boys -yhtyeen Aapo Vuorelle, joka jakoi samoihin aikoihin Instagram-tililleen paidattoman treenivideon Los Angelesin -reissultaan. Ilmiö jaksaa hämmästyttää Forsbyä.

– Sanomattakin selvää, että minä jatkan oman Instagram-tilini luomista juuri sillä tavalla kuin haluankin enkä valitettavasti ole mitenkään vastuussa kenenkään mielipahasta tai ärsyyntymisestä bikinikuvieni takia.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Yritän aina luoda monipuolista sisältöä joka ei silti ajatuksiltaan loukkaisi ketään. Seison täysin ja ylpeänä oman tilini takana enkä todellakaan koskaan häpeä itseäni tai tapaani tehdä omaa instapäiväkirjaa.

Forsby toteaa, että jos hänen somsisältönsä ei miellytä, on helppoa olla seuraamatta tai vaikkapa estää hänen sometilinsä.

Postauksellaan Forsby haluaa kirvoittaa keskustelua ja herätellä ihmisiä miettimään, miksi naisten täytyy edelleen puntaroida tällaisia asioita ja miettiä miehiä tarkemmin, mitä someen uskaltaa postata ilman pelkoa ilkeistä ja halventavista kommenteista.

– Toivon, että maailma muuttuu koko ajan parempaan, suvaitsevampaan, toisten erilaisuutta ja toimintatapoja hyväksyvämpään malliin Uskon itse vahviten seuraavaan elämänmalliin ja tapaan olla täällä: Ystävällisyys ei maksa mitään. Jakamalla sitä tulet ihan varmasti saamaan elämältä sitä samaa ystävällisyyttä ja hyvää karmaa takaisin, hän päättää postauksensa. 

Viime vuonna UMK:n aikaan Forsby joutui rajun nettikiusaamisen kohteeksi. Portion Boys -yhtye kertoi tuolloin Instagram-tilillään, että kommentointi riistäytyi UMK-finalistiuden myötä käsistä netin keskustelupalstoilla.

– Jos lähdetään meidän yhtyeestä ottamaan yksi ihminen silmätikuksi nettifoorumeilla yms, niin siinä menee raja yli ja todella rajusti. JaloTiina on saanut nyt UMK:n myötä osakseen todella törkeää ja asiatonta kommentointia. Hänen rooliaan kyseenalaistetaan, häntä solvataan henkilökohtaisesti mitä erinäisimmistä asioista. Mikä näitä ihmisiä oikein vaivaa? yhtye kirjoitti Instagram-postauksessaan.

– Emme hyväksy missään määrin kiusaamista tai henkilökohtaista solvaamista, emme missään määrin, ketään kohtaan! Tuomitsemme kaiken asiattoman kommentoinnin, kaikkialla! Nämä eivät yksinkertaisesti kuulu meidän yhtyeen arvoihin, se jatkoi.

Forsby kertoi viime kesänä Viiden jälkeen-ohjelmassa, että UMK:n aikaan hän sai paljon viestejä, joissa kyseenalaistettiin sekä hänen roolinsa bändissä, että muitakin asioita. Lisäksi hän kertoi saaneensa runsaasti tappouhkauksia, sekä paljon muutenkin järkyttäviä viestejä. 

– Ja minkälaisia asioita minussa arvioitiin, niin oikeastaan mikään ei säästynyt. Mikään ei ollut pyhää. Se oli hurjaa kyytiä, ja sitten siinä rupesi hirveästi kyseenalaistamaan sitä omaa arvoa, että ovatko nämä oikeassa. Ja sitten kun se meni siihen, että tuli niitä tappouhkauksia päivittäin, niin kyllä se... se oli surullista ja myöskin pelottavaa, hän sanoi tuolloin.

Lue myös:

    Uusimmat