Mainos

Tuulitunneli Uudeltamaalta Pohjanmaalle - sähköt poikki tuhansilta

Tuulennopeus yltyy puuskissa jopa 20 metriin sekunnissa, varoittaa Ilmatieteen laitos. Noin 10 000 Fortumin asiakasta on pahimmillaan ollut vailla sähköä tuulenpuuskien takia. Vaarallisen voimakkaasti tuuli puhaltaa kaistaleella, joka yltää Uudeltamaalta Etelä-Pohjanmaalle.

Tällä hetkellä sähköttä on noin 5700 Fortumin asiakasta. Tähän mennessä noin 4000 kotitaloutta on jo saanut sähkönsä takaisin, ja loput tämänhetkiset viat pyritään Fortumin mukaan korjaamaan lähituntien ja kuluvan illan aikana.

– Ennusteen mukaan tuuli heikkenee iltaan mennessä. Jos enempää vikoja ei ilmene, saamme kaikki asiakkaamme sähkönjakelun piiriin viimeistään illan aikana, käyttökeskuspäällikkö Kimmo Vainiola Fortumista arvioi.

Fortumin sähkökatkokset ovat sattuneet Lounais- Länsi- ja Etelä-Suomessa.

Voimakas tuuli on saanut puita kaatumaan sähkölinjoille. Tapaninpäivän myrskyyn verrattuna nyt ollaan kuitenkin Lehmusvirran mukaan siinä mielessä onnekkaita, että routainen maa saa puut pysymään sulaa maata paremmin paikoillaan.

Myös Vattenfall on varautunut sähkökatkoihin.

– Meteorologia on kehittynyt paljon. Sääennusteiden mukaisesti varaudumme jatkuvasti sääilmiöihin ihan asiakaspalvelumiehityksestä saakka. Myös tällä hetkellä, toteaa LNI Verkko Oy:n, eli entisen Verkko Vattenfallin viestintäjohtaja Heini Kuusela-Opas.

Hämeessä ja Pirkanmaalla oli päivän aikaan suurimmillaan noin 2000 sähkötöntä asiakasta.

– Tilanne elää jatkuvasti. Olemme varautuneet sähkökatkoihin, mutta laajamittaista myräkkää emme odota, Kuusela-Opas kertoo.

LNI Verkolla vikojen rajaaminen sähköverkossa tapahtuu automaatiolla ja kauko-ohjauksella.

– Sähköverkon vika-alue rajataan. Hetkellisesti voi siis olla paljon sähköttömiä asiakkaita, mutta rajauksen jälkeen luku tippuu nopeasti, Kuusela-Opas kuvailee.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.